Artistul plastic Paul Stoica împlinește, astăzi, o frumoasă vârstă. La mulți ani, Maestre drag!

0
450
„Astăzi, 8 noiembrie, artistul plastic Paul Stoica împlinește o frumoasă vârstă. Născut în 1953 în orașul Tulcea, Paul Stoica și-a dedicat întreaga sa viață artei, transformând fiecare pânză sau coală albă de hârtie, într-un univers plin de culori și emoții.
A pornit în călătoria sa artistică sub îndrumarea maeștrilor Eugeniu Barău și Eugen Bratfanof, la Școala de Arte din Tulcea, unde și-a clădit temelia cunoștințelor și abilităților sale artistice. Aici a descoperit pasiunea pentru pictură și a început să-și dezvolte abilitățile artistice. De-a lungul timpului, a experimentat diverse tehnici, precum pastelul, culorile acrilice și pe cele în ulei, dar a găsit că acuarela este cea care îi permite cel mai bine să-și exprime în mod autentic și personal viziunea artistică.
Ceea ce distinge munca lui Paul Stoica este capacitatea sa de a transpune pe hârtia specială de acurelă emoțiile și peisajele pe care le-a trăit în călătoriile sale. A expus lucrări în diverse țări din lume, începând cu anul 1976. Expozițiile sale au fost găzduite în România, Irak, Spania, Italia, Elveția și Statele Unite, unde a locuit pentru o perioadă de 5 ani. Fiecare expoziție a fost un prilej de a împărtăși cu publicul său poveștile și impresiile sale din aceste călătorii.
Din 2004, Paul Stoica s-a stabilit în Madrid, Spania, unde și-a continuat cariera artistică. A participat la numeroase expoziții de grup și particulare, lăsând o amprentă distinctivă în comunitatea artistică spaniolă.
Recent, artistul plastic Paul Stoica a avut o admirabilă expoziție de acuarelă, la Căminul Cultural din 2 Mai, unde a reușit să atingă inimile oamenilor cu picturile sale și să îi transporte într-o lume de frumusețe și expresie stelară”.
Ne alăturăm colegilor de la Mangalia.TV și-i urăm și noi, cu aleasă stimă și respectul cuvenit,
La mulți ani, dragă Maestre!


Mangalia News, 08.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply