Scrisoare pentru doamna învățătoare: „Doamnă învățătoare, când simți că nu mai poți, nu te răzbuna pe ei! În oamenii de mâine va fi și o parte din tine”

0
328

libris.ro%20

AMAZON.de: Acum, puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!


carturesti.ro%20

Dragă doamnă educatoare, învățătoare sau profesoară, m-am hotărât să-ți scriu!

Dă-mi voie să-ți spun că mi-e frică. Mi-e frică de nu mai pot, ca nu cumva tot ceea ce îi ofer copilului meu să se ducă pe apa sâmbetei. În fiecare zi mă întreb dacă sunt o mamă bună, dacă îi ofer copilului meu toate condițiile pentru a deveni un adult sănătos, echilibrat, fără frustrări, dacă îi ofer educația și buna creștere de care are atâta nevoie.

Dragă doamnă învățătoare, știu că nu-i ușor să ai răbdare cu atâția copii. Și eu simt că-mi iau câmpii uneori (și e copilul meu, totuși), dar mă uit la el și văd o ființă fragilă care își pune toată încrederea în mine. Să știi că și tu ești importantă pentru ei, așa că te rog să ai răbdare. Te rog să-ți amintești în fiecare zi ce însemni pentru sufletele acestea mici. Ești una dintre persoanele care vor contribui la felul cum se vor comporta în societate, la felul cum vor face alegerile în viață, dar mai ales, la construirea stimei lor de sine.

Dragă doamnă învățătoare, când simți că nu mai poți, nu te răzbuna pe ei. Lasă-i să se joace și să se bucure de lumea lor atât de inocentă și acordă-ți o pauză, amintește-ți că, dincolo de frustrările care ți le poate aduce orice loc de muncă, a fi dascăl implică ceva mai mult decât atât. Amintește-ți că în omul de mâine va fi și o parte din tine și asta e important.

Dragă doamna învățătoare, când copilul meu…

Când copilul meu nu va fi suficient de bun, te rog să nu-l mustrezi în fața tuturor. Se va simți umilit. Când simți că nu-i place sau că nu are rezultatele pe care ți le dorești, încearcă să afli care e motivul pentru care se întâmplă acest lucru. Poate nu-i place, poate e trist, poate că nu are încredere în el. Atâta timp cât vom ști cauza, vom găsi și soluțiile cele mai bune.

Când copilul meu va fi agresiv, te rog să-mi spui. Nu-i răspunde cu aceeași monedă pentru că el nu are capacitatea de distinge încă ce e bine și ce e rău. Agresivitatea lui se manifestă întotdeauna ca o revoltă la ceva ce-l deranjează și dacă tu nu-ți poți da seama ce i se întâmplă, lasă-mă pe mine.

Când copilul meu nu-ți va fi la fel de mult pe plac așa cum îți sunt alți copii, te rog să faci în așa fel încât să nu perceapă asta. Nu-i pune o etichetă pentru că se va simți inferior și va crede că el are o problemă, or problema știm deja că nu e a lui.

Dragă doamnă învățătoare, mie mi-e frică. Aș vrea să nu-mi pedepsești copilul în niciun fel, să nu fii agresivă nici verbal, nici fizic și să nu strici tot ce mă chinui să fac eu în fiecare zi pentru el. Pentru copilul meu, dar mai ales pentru viitorul lui, ești importantă și pentru asta, ai toată recunoștința mea!


sursa: totuldespremamepiese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply