Admirabila expoziție de acuarele a Maestrului Paul Stoica, deschisă la Căminul Cultural din 2 Mai, continuă seria evenimentelor de prestigiu, organizate sub genericul „Cultura la Liman” (FOTO-VIDEO)

0
2879
“Artist cu un frumos palmares expoziţional internaţional, Paul Stoica dovedeste de fiecare dată că este un foarte bun observator al realităţilor în mijlocul cărora a poposit şi un executant desăvârşit în tehnica acuarelei”.
Expoziția personală de pictură în acuarelă a Maestrului Paul Stoica, plastician român stabilit în Spania, vernisată sâmbătă, 16 septembrie 2023, la Căminul Cultural din 2 Mai, Limanu, – eveniment cultural de importanță națională și internațională – a fost vizitată de un numeros public, amator de manifestări artistice de valoare: oameni de cultură, artiști plastici din localitate și din Mangalia sau din Constanța, cadre didactice și elevi.
Născut pe 8 noiembrie 1953 la Tulcea, cu pasiunea pentru pictură, Paul Stoica a urmat cursurile Școlii de Arte din Tulcea, sub îndrumarea maeștrilor Eugeniu Barău și Eugen Bratfanof, apoi a cultivat-o în timp, frecventând diverse cercuri artistice.
Autodidact în pictură, în diverse tehnici: pastel, acrylic, ulei, dezvoltă o pasiune pentru acuarelă, tehnică la care se oprește și pe care o perfecționează, de-a lungul anilor.
Încă din anul 1976 expune lucrări în diverse țări, precum: România, Irak, Spania, Italia, Elveția, Statele Unite (unde a și locuit pentru o perioada de 5 ani).
Din anul 2004, se stabilește în Madrid, Spania, participând la diferite expoziții particulare, sau de grup.
Expoziții:
2015:
Expozitie Colectiva – “Una Ventana Amalasoña”, Galeria Fedding Art Madrid
Expozitie Colectiva – “Madrid Otra Mirada”, Galeria Fedding Art Madrid
Expozitie Colectiva – “Outdoors”, Galeria Feeding Art Madrid
Expozitie Colectiva – “Mercado De Arte”, Galeria Feeding Art Madrid
Expozitie Colectiva – “Inaugura Cion”, Galeria Art Design Madrid
2016:
Expozitie Personala – “Agua Y Color”, Centrul Cultural El Casar
Expozitie Colectiva – “Una Historia De Amor”, Galeria Art Design Madrid
Expozitie Colectiva – “Mascotas”, Galeria Art Design, Madrid
Expozitie Internationala Colectiva – “Fabriano” Italia
Expozitie Internationala Colectiva “Albania”.
2017:
Expozitie Personala “Aquarelas” Centro Cultural Los Castillos, Madrid
Expozitie Personala “Mis Aquarelas” C. Margarita Buron, Alcorcon
Expozitie Internationala – “Fabriano” Italia
Expozitie Personala – “La Strada”, Galeria Feeding Art, Madrid
Expozitie Colectiva – “Amicii”, Galeria Feeding Art, Madrid
Expozitie Colectiva – “Povesti In Acuarela”, Galeria Elite, Bucuresti.
2018:
Expozitie Colectiva – “Sentimente Colorate”, Biblioteca Nationala, Bucuresti
Expozitie Internationala – “Fabriano”, Italia
Expozitie Personala – Centrul Cultural Parla, Madrid
Expozitie Colectiva – “Cantamor – Arte”, Palatul Avellaneda, Pearonda De Dueri.
Celelalte participări la expoziții personale sau de grup, de după anul 2018, sunt ilustrate aici:
“Artist cu un frumos palmares expoziţional internaţional, Paul Stoica dovedeste de fiecare dată că este un foarte bun observator al realităţilor în mijlocul cărora a poposit şi un executant desăvârşit în tehnica acuarelei.
Artistul ştie să compună, să-şi aleagă din natură un peisaj, un detaliu, o stradă mărginită de clădiri moderne sau de case arhaice, elemente care vorbesc despre citadin, dar şi despre rural, sau surprind trăsăturile expresive ale unei figuri umane.
Cromatica folosită cunoste o gamă elaborată de alăturări şi suprapuneri. In functie de tema abordata, acuarelistul foloseşte contrastele de clarobscur, cald – rece, închis – deschis, contrastele culorilor în sine.
Perspectiva nu lipseşte, artistul fiind provocat de anumite segmente din cotidian, care sunt transpuse complex, abordate analitic, cu consistenţă”. Prof. Ramona Buzea.

GALERIE FOTO:

FELICITĂRILE NOASTRE CELE MAI CALDE, IUBITE MAESTRE PAUL STOICA, PENTRU ÎNTREAGA OPERĂ PLASTICĂ DE MARE VALOARE!
Vă mulțumim pentru momentele de desfătare artistică oferite de fiecare dată, prin fiecare lucrare nouă pe care o realizați cu trudă, cu migală și cu un desăvârșit simț al proporțiilor și al culorii, în cea mai dificilă tehnică – acuarela!
Mulțumiri, gazdelor minunate și tuturor celor prezenți la acest eveniment special, desfășurat într-un spațiu special – cea mai frumoasă sală de expoziții din județul Constanța, dedicată unor activități culturale de înaltă ținută, aici, la 2 Mai, destinația “altfel” de pe litoralul românesc!
Cotidianul online Mangalia News a publicat un serial de articole cu și despre Maestrul Paul Stoica, articole pe care vă invităm să le vizionați aici: https://tinyurl.com/mr46mtt7.
Galeria virtuală de Artă Paul Stoica – inițiativă a redacției Mangalia News, poate fi vizitată online aici: https://tinyurl.com/35p6zsr5

Mangalia News, 17.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply