Consilierul Nicolae Ciocîrlan din Limanu a rămas fără mandat. Aleşii locali au votat în unanimitate excluderea lui, din cauza absenţelor de la ședințele Consiliului local

0
642
Consilierul ecologist Nicolae Ciocîrlan de la Limanu, cel care a fost obligat prin instanță să-și demoleze construcțiile ilegale din comună și de pe faleza din Vama Veche, a rămas fără mandat. Asta pentru că nu a mai participat la mai multe ședințe de consiliu local, iar Codul Administrativ tratează acest lucru ca pe o abatere și o sancționează ca atare.
În fapt, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a inițiat, în octombrie, un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului lui Nicolae Ciocîrlan, consilier local din partea Partidului Ecologist Român (PER). Consilierul Ciocîrlan a fost taxat pentru absentarea nejustificată de la 5 ședințe de consiliu local, ordinare și extraordinare, respectiv din 31.08.2023, 18.09.2023, 25.09.2023, 29.09.2023 și 16.10.2023.
Codul Administrativ prevede încetarea de drept a mandatului de consilier local, înainte de expirarea acestuia, dacă alesul respectiv absentează de la mai mult de 3 şedinţe ordinare şi/sau extraordinare consecutive ale consiliului, desfăşurate pe durata a trei luni calendaristice, ceea ce s-a și întâmplat.
În urma referatului întocmit de primar, locul deţinut de Ciocîrlan a fost declarat vacant în cadrul consiliului local Limanu şi în cadrul comisiei nr. 3 – Învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sport şi agrement, acesta urmând a fi completat cu supleantul de pe lista Partidului Ecologist Român, care prezintă acceptul partidului şi care va fi validat de către Judecătoria Mangalia.
De precizat că în cadrul ședinței Consiliului Local Limanu de marți, 31 octombrie, cei 13 consilieri prezenți au votat în unanimitate acest proiect de constatare a încetării mandatului lui Ciocîrlan.
”Vânt de vamă” în instanță cu Primăria Limanu (…)

Citiți articolul integral pe focuspress.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply