Nave sub operațiuni de încărcare în porturile Constanța, Midia și Mangalia | Avizări de nave

0
531
Luni, 30 octombrie 2023, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare – descărcare 66 de nave, din care 4 nave în zona Midia și 2 nave la Mangalia. Din total: 26 de nave operau cereale și semințe uleioase, 5 nave – produse din metal, 5 nave – fier vechi, 5 nave – ulei de floarea soarelui, 4 nave – hidrocarburi, 3 nave – containere, 2 nave – produse chimice, 2 nave – șrot, 2 nave – bitum, 2 nave – îngrășăminte, o navă – materii prime siderurgice, o navă – ciment, o navă – animale vii, o navă – cărbune, o navă – echipamente și o navă – autovehicule.
Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este bulk-carrier-ul „Ereikoussa” (cu lungimea de 229 de metri), care descarcă 49.892 tone de minereu de fier în terminalul Comvex.
În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 23 de nave, din care 15 pentru a încărca sau descărca cereale.

Avizări de nave

În următoarele două săptămâni, un număr de 73 de nave cu mărfuri vor veni în portul Constanța, din care 24 nave în zona Midia și 11 nave în zona Mangalia. Din total: 27 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 8 nave vor opera cereale, 5 nave – hidrocarburi, 4 nave – șrot, 4 nave – produse din metal, 3 nave – cărbune, 3 nave – animale vii, 2 nave – îngrășăminte, o navă – materii prime siderurgice, o navă – produse chimice, o navă – ulei de floarea soarelui, o navă – clinker, o navă – autovehicule, o navă – produse chimice, o navă – echipamente și o navă – portocale.
Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele „CMA CGM Volga” (cu lungimea de 300 de metri), „CMA CGM Ganger”, „CMA CGM Ohio”, „CMA CGM Tanya” (cu lungimea de 299 de metri fiecare). Ion TIȚA-CĂLIN, 30 octombrie 2023.


Mangalia News, 31.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply