„Vreau la facultate!”, program prin care peste 100 de studenţi din medii vulnerabile vor primi burse lunare, lansat de Universitatea „Babeş-Bolyai” și World Vision România

0
621
În perioada 2023-2026, studenţii incluşi în programul Vreau la facultate, lansat de Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și Fundația World Vision România, vor beneficia de un laptop sau un calculator, workshopuri tematice specifice vieţii de student, un program de mentorat şi orientare în carieră, acces la şcoli de vară şi burse lunare pentru acoperirea cheltuielilor minime pentru cămin şi transport, potrivit unui comunicat de presă.

Procentul tinerilor români care terminau o facultate în 2021 era aproape de două ori mai mic (23,3 %) faţă de media Uniunii Europene de 41,2 %, potrivit ultimului raport Monitorul Educaţiei şi Formării realizat de Comisia Europeană. Una dintre cauzele invocate este direct legată de nivelul scăzut de participare la sistemul universitar a tinerilor din mediile dezavantajate, se precizează în comunicat. (…)

Continuarea, pe edupedu.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply