ECOTIC anunță o nouă ediție a programului cu tradiție „Școala Ecoterrienilor”

0
511
Școlile din țară sunt invitate să se înscrie într-o nouă ediție a programului de conștientizare și colectare – Școala Ecoterrienilor.
Pe data de 28 septembrie 2023, ECOTIC și ECOTIC BAT au lansat o nouă ediție a programului Școala Ecoterrienilor – program adresat școlilor primare și gimnaziale care doresc formarea unei viitoare generații de adulți responsabili față de mediul înconjurător.
Școala Ecoterrienilor, care se va desfășura în perioada 28 septembrie 2023 – 10 iulie 2024, are drept obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (inclusiv surse de lumină) și de baterii.
În ediția 2022-2023, cele 311 școli înscrise au colectat 75 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice și 9 tone deșeuri de baterii și acumulatori – rezultate care arată implicarea profesorilor și a elevilor, din ce în ce mai mare, față de comportamentul corect în ceea ce privește colectarea separată a DEEE și DBA.
Înscrierile pentru ediția 2023-2024 se fac în perioada 28 septembrie – 13 octombrie 2023, accesând și completând formularul dedicat, de aici.

Ce tip de instituții de învățământ se pot înscrie?

Sunt invitate să se înscrie în program școlile primare și/sau gimnaziale. Școlile încrise și confirmate în program vor primi un set de materiale de informare și educație ecologică, cât și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de echipamente electrice si electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile de la clasă.
Având două componente importante (cea de conștientizare și cea de colectare), organizatorii au decis premierea școlilor care se implică în ambele componente ale programului. Astfel, vor fi premiate școlile care vor realiza lecții, activități practice și vor colecta DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și DBA (deșeuri de baterii și acumulatori). Premianții vor primi vouchere cadou care vor putea fi folosite pentru digitalizarea și dotarea cu echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activităților de educație, în școlile cu cele mai bune rezultate în cadrul programului.
Totodată, pentru recunoașterea eforturilor depuse de-a lungul anului în realizarea activităților, organizatorii vor acorda un premiu celui mai implicat profesor.
“Școala Ecoterrienilor continuă și anul acesta școlar să aducă în fața elevilor bunele practici de mediu și să le insufle principii care îi vor ghida în viață spre un viitor mai bun, mai sustenabil. Ne dorim ca și ediția de anul acesta să fie un real succes, nu doar prin prisma colectării deșeurilor electrice și de baterii, ci mai ales din perspectiva educației ecologice și a atitudinii responsabile față de mediul înconjurător”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.
Detalii despre campanie și Regulamentul acesteia sunt disponibile pe pagina dedicată campaniei https://www.ecotic.ro/scoalaecoterrienilor/


Mangalia News, 29.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply