Cum a reuşit Cooperativa Kalinka din judeţul Tulcea să se dezvolte şi să livreze către marile magazine? „Până acum am luat fonduri europene de peste 20 milioane de euro“ – VIDEO

0
766
♦ Kalinka Eco Farm Cooperativa Agricolă are şase membri fondatori care cultivă în total o suprafaţă de 250-300 de hectare în zona localităţii Sarichioi (judeţul Tulcea).
Alina Filip, asociat în cadrul Transmeteorit, o fermă din Sarichioi (judeţul Tulcea) care este şi membră a Kalinka Eco Farm Cooperativă Agricolă, spune că asocierea este esenţială pentru legumicultori dacă aceştia vor să se dezvolte şi să intre în marile lanţuri de magazine.
„Fermele din cooperativă au culturi etapizate. Avem prima cultură de morcov, sfeclă, pătrunjel, păstârnac, ţelină, iar la cultura a doua avem în principal cultura de morcov şi sfeclă roşie ca să avem continuitate atât la recoltat, cât şi la livrat. Împreună cu membrii cooperativei am reuşit în luna aprilie să încheiem un parteneriat cu Profi şi de atunci livrăm către magazinele lor“, a spus Alina Filip, în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania. (…)

Continuarea, în ziarulfinanciar – zf.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply