Apel de Consultare publică, lansat de Agenția Națională pentru Sport: Identificarea direcțiilor generale de dezvoltare a sportului românesc

0
695

Către toți iubitorii sportului din România!

Funcțiile și mandatele publice sunt vremelnice, însă Sportul e un mod de viață pe care avem datoria să-l susținem și să-l promovăm, indiferent de convingerile sau opțiunile personale și politice. A susține sportul românesc e un act de credință și un obiectiv pentru care actuala echipă de conducere a Agenției Naționale pentru Sport va face tot ce este uman posibil pentru a-i da consistență și substanță. Sportul aduce plusvaloare, nu numai fiecăruia dintre noi, ci și actului de educație și învățământului românesc; este un bun public, care face parte din patrimoniul național al României, iar dacă vrem să facem ceva durabil, trebuie să avem în noi tăria de a privi obiectiv trecutul și de a analiza lucid prezentul. Ceea ce s-a făcut bine, trebuie continuat și dezvoltat; ceea ce s-a făcut greșit, trebuie îndreptat; experiența trecutului, cu bunele și cu relele sale, ne arată ce avem de făcut în prezent.
Din păcate, azi, România se află pe locul 3 în topul obezității infantile; nu dispunem încă de o mapare reală a sportivității românești, iar a gândi strategic, pe termen mediu și lung, e un obiectiv pe care încă învățăm să-l atingem; starea de sănătate a populației constituie de asemenea un avertisment pe care nu avem voie să îl ignorăm. Acestea ar fi, foarte pe scurt, motivele pentru care noua conducere a Agenției Naționale pentru Sport își dorește să inițieze o cât mai amplă dezbatere publică, a cărei finalitate să se regăsească în identificarea unor soluții pentru a construi o adevărată și validă identitate sportivă națională a României.

Aici puteți expune opiniile voastre: https://forms.gle/H7z3fDcab5oGmshp8

Sportul nu înseamnă doar medalii și performanțe, excepții și podiumuri; sportul înseamnă efort național, implicare, consecvență, dedicare; sportul de masă este la fel de important ca și sportul de performanță; nu poate exista performanță fără o bază în mase, care să asigure nu numai sănătatea unei națiuni moderne, ci și continuitatea performanței.
Gabriel Sebastian Toncean, vicepreședinte ANS.
Îmi revine onoarea de a lansa astăzi acest prim Apel la o consultare publică privind viitorul și direcțiile de dezvoltare a sportului românesc; o inițiativă pe care o lansez împreună cu Marea Doamnă a Canotajului Românesc, Elisabeta Lipă, noua Președintă a Agenției Naționale pentru Sport și care ne dorim să nu rămână singulară; ea trebuie urmată de acțiuni punctuale, care să se finalizeze cu o Strategie cât mai coerentă și unitară, pe care să o implementăm în anii care vin, atât în ceea ce privește sportul de masă, cât și a sportului de performanță.
Îi chem pe toți cei care iubesc sau practică sportul să răspundă la întrebările din formularul menționat. Nu contează dacă faceți sport de masă sau dacă practicați sportul de performanță. Contează doar sinceritatea și hotărârea de a vă implica într-un proiect menit să repună sportul românesc pe locul care i se cuvine.
Vă asigur că, pentru noua conducere a Agenției Naționale pentru Sport, fiecare opinie contează și fiecare propunere va fi analizată cu maximă obiectivitate și seriozitate.
Vă mulțumesc tuturor!
Gabriel Sebastian Toncean,
Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport.
Aici puteți expune opiniile voastre: https://forms.gle/H7z3fDcab5oGmshp8


Mangalia News, 09.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply