„Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul „Carol I” de la Cernavodă” – expoziție foto-documentară dedicată fraților Brătianu, deschisă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

0
557
Construcția Podului de la Cernavodă nu este legată doar de numele marelui nostru Anghel Saligny, ci și de tinerii ingineri români, colaboratori ai acestuia. Între ei, Ionel și Vintilă Brătianu, fiii primului ministru al României, I.C. Brătianu, și aceștia viitori mari oameni politici ai României.
Participarea fraților Brătianu – Ionel și Vintilă – la ridicarea podului care unea fizic România cu Dobrogea, provincia revenită la Țară, o prezentăm prin intermediul expoziției foto-documentare, de pictură, grafică și tehnici alternative Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul „Carol I” de la Cernavodă, realizată de MINAC și artistul plastic Mihaela Florescu.
Vernisarea va avea loc vineri, 1 septembrie 2023, ora 15:00, la etajul II al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Despre povestea Podului de la Cernavoda și implicarea tinerilor ingineri Ionel și Vintilă Brătianu vor vorbi dr. Lavinia Dumitrașcu și artistul plastic Mihaela Florescu.
Vă invităm să vizitați expoziția, care va fi deschisă până pe 14 septembrie 2023.


Mangalia News, 01.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply