Mangalia – O nouă actiune de donare de sânge, la Clubul Nautic Callatis din Portul Turistic, joi, 17 august 

0
310

carturesti.ro%20
farmec.ro
Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primăria  Municipiului Mangalia organizează  joi 17 august a.c. între orele 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate, care  doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatita virala de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
Cu 3 zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: o alocație de hrana sub formă unui card în valoare de 66,99 lei, o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari, decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
Vă așteptăm joi 17.08.2023 la Clubul Nautic Callatis (Portul Turistic) din localitatea Mangalia, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.


Mangalia News, 14.08.2023.piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply