Adrian Hadean – Weekend cu salată de vinete și tomate coapte, bune, gustoase, cu parfum de miez de vară

0
456
Așa a ieșit weekend-ul ăsta, cu salată de vinete și tomate coapte, bune, gustoase, cu parfum de miez de vară. Întreba cineva cum se fac vinetele albe. Adică să aibă miezul alb, sau măcar deschis la culoare.
1) coacerea, fie în cuptor, fie pe jar, fie pe plită, trebuie să fie rapidă;
2) curățarea trebuie să se facă imediat după coacere, vinetele n-au de ce să stea în suc propriu, care le și amărăște, le și închide la culoare;
3) până se scurg de zeamă, să stea sub o folie de plastic, să ajungă cât mai puțin oxigen la ele;
4) nu le lăsați la scurs într-o sită metalică;
5) nu le tocați prea mult, scoateți semințele mari;
6) înainte de orice, frecați-le cu o jumătate de linguriță de oțet de vin/mere, asta o să le albească. Apoi adăugați ulei/maioneză, ceapă, sare, piper;
7) oțetul poate fi înlocuit cu zeamă de lămâie;
Unii oameni pun smântână în ele, alții pun tahini, alții și una, și alta, sau iaurt. Treaba lor.
Adrian Hadean.

MN: Alte rețete faine, recomandate de Adrian Hădean și publicate de Mangalia News, găsiți AICI.

Mangalia News, 14.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply