Adrian Bilba – Cu voluntarii de la AJPS Constanța, am reparat stăvilarul din Satul de Vacanță, am început umplerea lacului Tăbăcărie și curățarea canalului de legătură cu lacul Siutghiol (VIDEO)

0
694

Ieri am reparat stăvilarul de la mare și azi am început umplerea lacului Tăbăcărie, al cărui nivel scăzuse la cote alarmante.
Din păcate, acest lac frumos, unic pentru un parc urban, nu este respectat de nimeni.
M-aș fi așteptat ca pescarii care mănâncă de aici să fie mai responsabili, dar ei sunt cei mai mari poluatori.
Ar fi fost normal ca proprietarii de restaurante din Satul de Vacanță să înțeleagă beneficiul canalului de legătură cu Siutghiol, decorul natural deosebit, dar mulți dintre aceștia îl consideră pubelă pentru uleiul provenit din bucătării, alte resturi alimentare.
Ar fi fost normal ca cei care trec pe poduri să se bucure de o priveliște, nu de o pubelă acvatică.
Jumătate din trotinetele Constanței au ajuns în lac, parcările au devenit zone de socializare, consum de alimente și băuturi – altă sursă de gunoaie în lac.

Primăria curăță în limita jurisdicției (adică malul), dar nu face față lipsei de respect pentru natură a miilor de viteji care cred că lumea se va termina odată cu ei, iar gunoiul ajunge în lac, unde Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură are în gestiune deocamdată doar resursa piscicolă.
Dar, există soluții, voluntari și, cu siguranță, voi, care ați avut răbdare să citiți până la capăt, mai aveți cu siguranță și alte soluții.

 

Citiți și: Canalul din Satul de Vacanță a fost curățat și igienizat de membri RESTO

Mangalia News, 12.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply