Beatrice Mercado – David Popovici ne-a dus, din nou, țara, într-o lume a celor MARI, DAR MARI DE TOT, în acest sport mondial, în care fracțiunile de secundă fac diferența

0
1050
RemasterDirector_1a5c03258
David Popovici ne-a dus, din nou, țara, într-o lume a celor MARI, DAR MARI DE TOT, în acest sport mondial, în care fracțiunile de secundă fac diferența. Cum a spus Carmen Bunaciu: “Cât ai clipi, de 2 ori, repede, din ochi”. Aceasta este diferența dintre competitori. David este un tânăr de 18 ani, abia intrat în marea performanță, modest, înțelept. muncitor, talentat.
Despre el, noi, oamenii care avem respect pentru valori, avem doar admirație, nu ca ratații care sunt dezamăgiți de el și care acum din nou vor “mușca” din el, pentru că a ratat iar podiumul. Însă admirația noastră, a celor care-l apreciem, în complexitatea lui, este în…. neputință de a face mai mult. David reprezintă… discreția aceea din “laboratorul” performanței, unde doar se muncește (fără a se plânge de nimic), unde, zi după zi, se strânge, din ce în ce mai tare, din dinți, în scrâșnet de ambiție de vis ce se dorește a fi doar împlinit. Cu “oase rupte” pe banii lui, cum chiar David a spus…
Într-un sport ca înotul, cu o concurență acerbă la nivel mondial, să te situezi pe asemenea locuri la cea mai mare competiție a lumii (locul 4 la 200m și locul 6 la 100m), este amețitor pentru o țară în care doar număram, până de curând, timp de 2 ani… rușinile pe care le simțeam când vedeam manifestările arogante ale unui nene pus boss pentru sportul țării, în rest doar vrăjeală și disperare, în exacerbare de cult al… personalității, nene care nu a făcut nimic pentru el și pentru sportivi ca el. Ba mai mult, a lăsat visteria Ministerului Sportului goală si cu datorii.
David are tot viitorul în față. Și, cum am mai spus, va învăța ce trebuie învățat din experiența trăită la acest concurs și va fi, din nou, acolo unde a mai fost si unde îi este locul: pe podiumurile lumii. Sportul românesc este, în prezent, cel mai important ambasador al României în lume, în pofida multor, dar multor lipsuri în acest domeniu.
Respect, sportivilor români pentru performanțele de a duce Romania în finalele marilor competiții ale lumii, chiar dacă nu flutură drapelul pe podiumuri. Dar România este ACOLO, în rând cu mari țări, care investesc colosal în sport. Doar voi știți cum reușiți, minunați sportivi români! (Beatrice Mercado, REVISTA NĂSCUT PENTRU SPORT).
Citiți și:


Mangalia News, 28.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply