Crește numărul de pacienți care se prezintă la Spitalul Mangalia, în plin sezon estival

0
462
În fiecare sezon estival, numărul cazurilor care se prezintă la Compartimentul Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Mangalia, înregistrează o creștere semnificativă, față de perioadele din extrasezon. Reprezentanții unității medicale din sudul județului Constanța precizează că cei mai mulți pacienți sunt cei care se află în vacanță, în sudul litoralului. Astfel, într-o lună sunt peste 3000 de prezentări, săptămânal fiind chiar și 900 de pacienți care au nevoie de asistență medicală de specialitate.
„Spitalul Municipal Mangalia, situat la o distanţă de aproximativ 50 km de principala unitate sanitară a judeţului, este foarte solicitat de turiștii care vin să-și petreacă vacanța la noi pe litoral, în perioada de vârf ajungând la peste 3000 mii de prezentări, într-o lună. Cele mai frecvente simptomatologii sunt cele cauzate de statul pe plajă la ore nepotrivite, adică insolațiile, accidentele de submersie, înțepăturile de insecte, toxiinfecțiile alimentare etc. În această perioadă, linia de gardă în Compartimentul Primiri Urgențe funcționează la capacitate maximă, iar cei mai mulți dintre pacienți nu rămân internați”, a declarat managerul unității sanitare, Alina Dan.
În prezent, se lucrează la extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal, proiect finanțat din fonduri UE. Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate.


Mangalia News, 27.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply