Mangalia a fost capitala de vară a deliciilor turceşti, prin Festivalul „Baclvaua de aur” (FOTO-VIDEO)

0
944
Timp de două zile, în perioada 22-23 iulie 2023, Mangalia a fost capitala de vară a deliciilor turceşti, prin Festivalul „Baclvaua de aur”. Evenimentul, aflat la cea de a II-a ediţie, a fost organizat de Sucursala UDTR Mangalia şi Primăria Mangalia. În cea de a doua zi a Festivalului „Baclvaua de aur”, iubitorii culturii turceşti au avut posibilitatea să asiste la o demonstraţie de pictură pe apă (Ebru), realizată de preşedinta Comisiei de cultură a UDTR, d-na Serin Türkoğlu.
Tot duminică, 23 iulie, atmosfera festivalului a fost animată de apariţia tinerilor din cadrul Comisiei de tineret a UDTR, în costume turceşti de epocă. Evenimentul a fost coordonat de d-na Reyhan Ismail. Mulţumim organizatorilor şi tuturor celor implicaţi în buna desfăşurare a evenimentului! Ne revedem în 2024, la ediţia cu numărul trei! (Uniunea Democrată Turcă din România).
Festivalul „Baclavaua de aur”, organizat de Sucursala UDTR Mangalia, în parteneriat cu Primăria Mangalia, a debutat sâmbătă, 22 iulie 2023, în Piața Republicii, în prezența unui public numeros. Cea de a II-a ediție a Festivalului „Baclavaua de aur”, găzduită de Mangalia, și-a deschis porțile în prezența președintelui UDTR, dl. Fedbi Osman, a secretarului general Ervin Ibraim și a coordonatorului de proiect, d-na Ismail Reyhan.
Primăria Mangalia a fost reprezentată la eveniment de d-na consilier municipal Leila Ali. Sute de baclavale în diverse forme, umplute cu nucă sau fistic, preparate după rețete tradiționale, au putut fi degustate de vizitatori în prima seară a festivalului. Deliciile turcești au fost pregătite după rețete moștenite din generație în generație de membrele Sucursalei UDTR Mangalia. Au mai pregătit baclavale, sarailii, minuni sau acadele și au luat parte la festival, de asemenea, membrele sucursalelor UDTR Constanța, Techirghiol, Cumpăna, Lazu și Valu lui Traian. Acordurile muzicii tradiționale turcești au răsunat în Piața Republicii din Mangalia și turiștii au admirat frumusețea costumelor populare purtate de tinerii dansatori ai ansamblurilor folclorice „Tuna” și „Fidanlar” ale Uniunii Democrate Turce din România.
Membrii celor două ansambluri folclorice au fost aplaudați îndelung pentru prestația din cadrul programului artistic prezentat. Duminică după-amiază, începând cu ora 16:00 va avea loc o prezentare de pictură pe apă (Ebru) realizată de președinta Comisiei de cultură a UDTR, d-na Serin Türkoğlu, unde doritorii vor putea să experimenteze pictura pe apă. Ritmurile muzicii tradiţionale turceşti au răsunat şi în cea de a doua seară de festival, în cadrul unui spectacol oferit de membrii ansamblurilor folclorice „Șirinler” și „Delikanlar” ale UDTR.
Au răspuns invitației organizatorilor și au fost prezenți la festival președinții sucursalelor Constanța, Valu lui Traian și Lazu, Nazigher Mustafa, Șefchet Tefic și Beizat Mustafa, precum și președinții Comisiilor de femei și de tineret, d-na Melec Amet și dl. Harun Osman. La festival a fost prezent și edilul municipiului Mangalia, dl. Radu Cristian.

VIDEO, aici, pe Mangalia News.


Mangalia News, 25.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply