BASME CU CAI: La Hipodromul Mangalia, pe toată durata sezonului estival, regăsim împreună dragostea pentru cai și repunem pe piedestalul pe care îl merită în inima noastră acest animal superb, cu atâtea valențe în istoria omenirii

0
2035

Basme cu Cai, Venus, Mangalia: ”Foarte multă vreme am evitat să fac spectacole de cultură ecvestră pentru publicul larg și îmi cer scuze pentru asta. Am considerat că, după 50 de ani de comunism, perioadă în care echitația a fost marginalizată, fiind o ocupație cu origini “nesănătoase”, românii au uitat ce înseamnă si ce au însemnat caii pentru OM si nu pot înțelege un astfel de spectacol. Am uitat însă de acel bun simț specific neamului ăstuia si de dragostea lui pentru frumos și de capacitatea de a recunoaște și a se bucura de un sentiment transmis prin mijloace artistice.

Așa că, ieri, mi-am luat o binemeritată palmă (filozofică), atunci cand copii de 14 ani – cea mai dificilă vârstă poate pentru manifestări artistice – au recunoscut si aplaudat prompt fiecare dovadă de virtuozitate a calului, deși, cel mai probabil, nu știau că ceea ce vedeau se numește piaffe, curbetă, piruetă, sau schimbare la 2 timpi. Tot spun că este un spectacol simplu, fără culise si fără efecte speciale, dar nici un spectacol de-al meu de până acum nu a generat atâta trăire pozitivă in rândul publicului.

Vă aștept la Hipodromul Mangalia, pe toată durata sezonului estival, să regăsim împreună dragostea pentru cai și pentru cultura ecvestră și să repunem pe piedestalul pe care îl merită în inima noastră acest animal superb, cu atâtea valențe în istoria omenirii”. (Basme cu Cai).

Detalii despre reprezentații, program si bilete găsiți pe www.basmecucai.ro.


Mangalia News, 01.07.2022. (republicat: 01.07.2023).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply