Kinetoterapia și masajul, decontate de stat, de la 1 iulie! La ce servicii de medicină fizică și de reabilitare au dreptul asigurații

0
911
Asigurații în sistemul de sănătate au dreptul anual și la servicii medicale de tratament și de recuperare, printre care kinetoterapie sau masaj, acestea fiind acordate însă doar pentru anumite diagnostice. Pachetul de bază de servicii medicale, care intră în vigoare de la 1 iulie, oferă inclusiv acces la sanatorii și stațiuni balneare. Confortul suplimentar, însă, se plătește, iar asigurații trebuie să achite separat dacă vor condiții mai bune de cazare.
Calitatea de asigurat oferă oricărui cetățean român acces la un pachet de bază de servicii medicale, printre care se numără și acelea de medicină fizică și de reabilitare.
Această specialitate medicală se ocupă cu evaluarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor musculoscheletale, neurologice și medicale care afectează funcția fizică și capacitatea de mișcare a pacienților.
Medicina fizică și de reabilitare tratează o gamă largă de afecțiuni, inclusiv leziuni sportive, accidente vasculare cerebrale, afecțiuni neurologice (cum ar fi scleroza multiplă sau poliomielita), traumatisme ale măduvei spinării, afecțiuni musculoscheletale (cum ar fi artrita sau hernia de disc), oncologice, status post Covid 19, afecțiuni digestive, metabolice etc.
Pachetul de servicii medicale de bază oferă acces la o varietate de metode și tehnici care ajută pacienții să își recâștige funcțiile compromise și să-și îmbunătățească calitatea vieții.
Aceste metode pot include terapie fizică, terapie ocupațională, terapie prin exerciții, terapie prin masaj, manipulare vertebrală, electroterapie, kinetoterapie, manipulări vertebrale și de articulații, băi, împachetări și altele. […]
Continuarea, AICI.
NORME METODOLOGICE din 30 mai 2023de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply