Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, prima ediție – Constanța, 15-18 iunie 2023

0
938
Iubitorii preparatelor tradiționale din pește și fructe de mare se vor putea delecta cu produse pregătite de bucătari renumiți, în cadrul Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești.
Evenimentul se va desfășura în perioada 15 – 18 iunie, în parcarea Pavilionului Expozițional din Mamaia.
“Un festival al peștelui, fructelor de mare, vinurilor și tradițiilor dobrogene. Venim cu crame dobrogene, cu cherhanale, cu maeştri bucătari și cu locațiile lor în care peștele se pregătește în fața clientului. Învățăm constănțeanul și turistul care vine la malul Mării Negre în România să deguste preparate din pește, însoțite de vin, bineînțeles cu vinuri dobrogene. Va fi, de asemenea, muzică, distracție, zone de animație pentru copii”, spune Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale Resto.
Festivalul începe pe 15 iunie iar deschiderea o va face Ansamblul Profesionist “Brâulețul”, alături de care vor cânta Ion Ghițulescu, Ionuț și Doinița Dolănescu, după care urmează Elena Gheorghe alături de band-ul său. Vineri vor fi prezente toate ansamblurile județului Constanța, reprezentative ale etniilor conlocuitoare, după care Mircea Cazan, Nikolas Papadopoulos, Viorica Macovei și Valentin Zamfira vor încheia această seară.
Sâmbătă, pe scenă se va afla “Căluțul de Mare” cu o piesă de teatru dedicată copiilor, după care urmează Ansamblul Folcloric „Româncuța”, Ionuţ Galani și Ansamblul “Asteria”, Taraful “Lătărețu”, Stelu Enache și Ovidiu Lipan Țăndărică și seara se încheie cu Taraful “Cleante”.
(sursa: radioconstanta.ro).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply