,,Siguranța are prioritate!’’ – Activități de prevenire și combatere a violenței școlare, desfășurate la Școala Gimnazială Nr.1 din Mangalia

0
867

În contextul activităților desfășurate sub denumirea „Siguranța are prioritate”, polițiștii continuă seria activităților de prevenire a consumului de droguri și a violenței în mediul școlar. Astfel, comisar șef George Nicolae, coordonator CPECA Constanța, inspector specialist Mihai Chichirim și asistentul social Marius Angelica Dumitrana din cadrul CPECA Constanța împreună cu agent Marius Dordea din cadrul Poliției Municipiului Mangalia, au fost prezenți în rândul elevilor Școlii Gimnaziale nr.1 Mangalia.

La aceste activități au luat parte 162 de elevi care au fost informați cu privire la problema consumului de droguri și a delicvenței juvenile. Elevii au primit informații despre combaterea acestor fenomene: Problema consumului de substanțe cu efect psihoactiv, al consumului de tutun, alcool, probleme privind violența în școală și în afara acesteia, apariția fenomenului de bullying și cyberbullying, riscurile la care se expun prin furnizarea diverselor informații pe rețelele de socializare și modalități de protecție în cazul abuzurilor.

În vederea realizării acestor obiective și a altor atribuții, Poliția va pune în aplicare un plan de acțiune la nivel național, unul la nivel județean și un plan de acțiune la nivel local.

Alături de cadrele didactice,  polițiști și jandarmi, vor participa psihologi, având în vedere că în anumite cazuri se impune consilierea psihologică a elevilor.

În unitățile de învățământ trebuie să primeze înțelegerea, toleranța, respectul și solidaritatea, fiind interzise orice comportamente jignitoare, de intimidare și discriminare, provocarea, instigarea și participarea la acte de violență.

Bullying-ul este un comportament intenționat, de intimidare, care apare în mod repetat și are la bazăo percepție a unui dezechilibru de forțe. Astfel, Căruțașu Mihaela – președintele asociației de voluntari „Împreună Pentru Viitor”, Constanța și Crăciun Eduard, voluntar, au vorbit elevilor despre prevenirea formelor de bullying și despre factorul de risc pentru abandonarea școlii, pentru violență, pentru delicvență.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, ISU Dobrogea a desfășurat activități de informare și prevenție împotriva accidentelor, incendiilor și în caz de cutremur. Profesorii și elevii au fost informați despre: metodele de protecție în caz de cutremur, despre riscurile folosirii improvizațiilor electrice și suprasolicitarea acestora, despre utilizarea în siguranță a instalațiilor de gaze și aplicarea regulilor de supraviețuire, în cazul inundațiilor. Elevii au rămas impresionați de curajul eroilor în uniforme și de întâmplările povestite de aceștia.

În cadrul școlii noastre, reprezentanții Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza’’ din Constanța au prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024. Participanților li s-a vorbit despre avantajele carierei militare. Tinerii militari le-au povestit elevilor cum au apucat pe acest drum, ce provocări au întâmpinat în școală și ce implică o carieră în uniformă. O parte dintre elevi s-au entuziasmat repede.

Mulțumim cadrelor didactice implicate. Cei care au inițiat și au solicitat colaborarea cu instituțiile statului au fost: prof. Miron Florin, director și prof. Stănică Ana-Maria, director adjunct .


Mangalia News, 28.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply