”Informare și dezinformare în peisajul media actual” – laborator Erasmus+, la Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” din Mangalia, cu echipa departamentului de ȘTIRI de la TV Kanal D București

0
840

farmec.ro
carturesti.ro%20

“FAIR NEWS: Learning to navigate knowledge”/ Proiect Erasmus+ nr: 2021-1-IT02-KA220-SCH-000032745

Marți, 29 noiembrie 2022, în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic “Ion Bănescu” din Mangalia, s-a desfășurat al treilea laborator din cadrul Proiectului Erasmus+ nr: 2021-1-IT02-KA220-SCH-000032745 / “FAIR NEWS: Learning to navigate knowledge”, pe tema “Informare și dezinformare în peisajul media actual”. Beneficiarii direcți ai activității de educație media au fost 10 elevi din clasa a X-a A, coordonați de profesorul consilier școlar Băiașu Alina Gabriela, voluntar în cadrul proiectului.

Invitată de onoare a fost Simona Pătruleasa, prezentator de știri în cadrul canalului de televiziune Kanal D București, însoțită de echipa departamentului de ȘTIRI, respectiv doamnele Raluca Răileanu – editor coordonator jurnal și Nicoleta Constantinescu – producător general al știrilor.

Invitații au făcut on-line un tur, prezentând elevilor studioul de știri Kanal D, au răspuns întrebărilor grupului-țintă al proiectului, au contribuit din plin la clarificarea unor aspecte esențiale referitoare la:

  • libertatea de exprimare și limitele ei,
  • rolurile jurnalistului (de a culege informații, de a le verifica, de a le pune în context, de a le transmite în interes public),
  • criteriile de stabilire a valorii de știre (noutate, proximitate, impact și consecințe, interes uman, unicitate),
  • informarea și dezinformarea în mediul online,
  • modalități prin care se poate detecta dezinformarea,
  • tehnici de verificare a informației (evaluarea sursei și a scopului, evaluarea conținutului).

Elevii au fost foarte entuziasmați și apreciativi în legătură cu modul inedit de organizare a activității, disponibilitatea și profesionalismul invitaților din cadrul Kanal D București, utilitatea și actualitatea temei abordate.

La buna desfășurare a activității au contribuit doamna manager al Centrului de Resurse și Consultanță în Educație Iași, Cristina Victoria Cherț, în calitate de coordonator al proiectului, doamna prof. Virginica Barabaș, directoarea liceului, doamna profesoară Șargu Rodica, diriginta clasei a X-a A.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 07.12.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply