Itinerarii culturale pentru elevii Colegiului Economic Mangalia [galerie FOTO]

0
840
Dornici de experienţe noi, elevii clasei a XII-a A de la Colegiului Economic Mangalia, însoţiţi de cadre didactice din echipa Centrul de Documentare şi Informare şi de doamna director Ciobănel Raluca-Simona, au realizat în data de 08.10.2022 o excursie la Bucureşti, care a presupus vizitarea unor obiective culturale, dar şi momente de relaxare.

Primul obiectiv a fost vizitarea Centrului Vechi, a locurilor şi a clădirilor încărcate de istorie. Astfel, la pas prin Centrul istoric, elevii au văzut clădirile emblematice ale zonei: Biserica Stavropoleos, Banca Naţională a României, cu un popas la librăria Cărtureşti, clădire impresionantă a oraşului, unde s-au familiarizat cu noutăţile editoriale.

În continuare, au vizitat Parcul Cişmigiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti. Un alt obiectiv a fost Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, o oază de relaxare, un muzeu în aer liber. Elevii şi profesorii au putut admira casele ţărăneşti autentice, informându-se despre zonele geografice din care aceste gospodării provin. Muzeul Satului aduce, peste timp, atmosfera rustică a casei bunicilor şi mirosul copilăriei. Elevii au putut astfel reconstitui modul de viaţă, obiceiurile şi elementele specifice gospodăriilor ţărăneşti, având în vedere că până în secolul XX o mare parte a populaţiei României trăia la sat. Muzeul Satului aduce unicitatea şi specificul fiecărei zone, păstrând autenticitatea modului de viaţă şi a tradiţiilor geografice şi folclorice.

Excursia a fost reuşită, atmosfera a fost destinsă, dovadă că educaţia se realizează şi în afara sălii de curs. Călătoriile în grup creează legături puternice şi amintiri durabile, atât elevilor, cât şi profesorilor.


Mangalia News, 11.10.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply