Radio ProDiaspora®, un post de radio născut din dorinţa de a micşora distanţele dintre români, oriunde s-ar afla aceştia. Radio ProDiaspora® promovează de 13 ani în lumea întreagă imaginea României, tradiţiile și cultura naţională românească

0
1278

farmec.ro
carturesti.ro%20
„Fiecare popor îşi are propria colecţie de poveşti, acestea fiind comori de suflet, inimi ce pulsează dincolo de noi, pentru oameni, peste timp … Comorile unui popor vor dăinui prin cei care păstrează, în inimi, mândria de a fi român.
Acest post de radio s-a născut din dorinţa de a aduce clipe de bucurie în sufletele românilor de peste hotare. Aceasta poveste s-a născut singură, fiind proiectul nostru, al vostru şi al românilor de pretutindeni. Radio ProDiaspora® îşi propune să facă sufletul românului să vibreze, adresându-se lui.
Suntem datori să ducem mai departe tradiţiile şi obiceiurile care definesc sufletul poporului român, să le păstrăm vii, ca pe o flacără a iubirii eterne. Raţiunea de a exista şi motivaţia de a lucra se află la cei care, deşi sunt departe cu trupul de cei care alcătuiesc redacţia postului de Radio ProDiaspora®, le sunt aproape cu sufletul. Alături de noi au venit români de pretutindeni: Franţa, Marea Britanie, Germania, Elveţia, Belgia, Canada, Texas, Austria, Italia, Spania, Republica Moldova, Australia, SUA etc.
Echipa Radio Pro Diaspora este alcătuită din redactori și colaboratori români, pasionați de ideea de a face ceva pentru diaspora, mulți dintre ei cu experiență în jurnalism. Efortul lor este unul voluntar, activitatea lor nefiind remunerată. „Voluntarii nu sunt plătiți, nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de neprețuit!”

„E nobil să te dedici unei cauze şi, mai ales, oamenilor, pentru că rezultatele se întorc în timp. Cu cât te dărui, cu atât te ai, te regăseşti. Primirea aprecierii ne motivează să lucrăm mai bine, mai repede și cu rezultate mai spectaculoase, pentru că o persoană care se simte apreciată va face întotdeauna mai mult decât doar ceea ce trebuie. Cu echipa pe care o avem acum, oameni cu sufletul mare, pasionaţi până la extrem de ceea ce fac, şi desigur cu alţi colaboratori care vor mai veni sperăm ca, în curând, să devenim unul dintre cele mai îndrăgite posturi de radio online.

Radio ProDiaspora® emite on-line, muzică, ştiri, informaţii în limba română, pentru a suplini imposibilitatea celor plecaţi din ţară de a asculta melodiile româneşti de acasă. Acest radio este destinat românilor din diaspora, dar nu numai…, născut din dorinţa de a micşora distanţele dintre români, oriunde s-ar afla aceştia. Iniţiativa are ca scop promovarea imaginii României, a românilor, a tradiţiilor, a culturii naţionale în afara graniţelor ţării, în cadrul comunităţilor de români din lumea întreagă.

Iubirea călăuzește sufletele celor care de peste 13 ANI trudesc cu pasiune la acest post de radio și la revista de cultură ProLitera. Și cum dincolo de zonele de umbră și temeri existente în viața noastră suntem definiți prin ceea ce dăruim, echipa ProDiaspora alegând lucruri pe cât posibil de frumoase, interesante și folositoare din lume, le dăruiește cu iubire celor care așteaptă „hrana” sufletească în dar, spre îmbogățire”.

Dragostea de ţară e și dragostea pentru limba română, una dintre cele mai frumoase limbi vorbite din lume, de un popor a cărui obârșie se adâncește în istorie pe o perioadă cu mult peste două milenii, limbă cu o muzicalitate aparte, despre care în secolul al 19-lea, un scriitor român, pe nume George Sion, cu sufletul plin de mândrie pentru limba și neamul românesc, scria poezia intitulată „Limba românească”: „Mult e dulce şi frumoasă, / Limba ce-o vorbim!./ Altă limbă-armonioasă / ca ea nu găsim…”. Dar poetul Mateevici? – „Limba noastră-i o comoară / În adâncuri înfundată, / Un șirag de piatră rară / Pe moșie revărsată …”, fiindcă limba care a crescut în și cu noi, în toate vârstele, nu poate fi înlocuită de nici o limbă învățată, oricât de bine. Este limba interiorității, a eului profund.

Într-o societate în care valorile importante sunt tot mai șterse, avem nevoie de oameni atrași spre frumos, spre bine, care să ne reprezinte. Să înțelegem că sufletul celui care creează se contopește cu „sufletul” națiunii din care face parte, pe care o pune în valoare și pe care o înalță în sensul progresului. Împreună, formăm o familie formidabilă! Ea are scris cu litere de aur, cu toată dragostea sufletelor noastre, Radio ProDiaspora!”. (Ecaterina Cîmpean, directorul postului Radio ProDiaspora®).

Pentru a ne asculta și cunoaște, un simplu clic aici, pe linkul http://prodiaspora.de
Colaboratori Radio ProDiaspora: http://prodiaspora.de/V5/index.php/echipa/colaboratori
Membri de Onoare Radio ProDiaspora
http://prodiaspora.de/V5/index.php/echipa/membrii-de-onoare
Partener media: Mangalia News – https://www.mangalianews.ro/…/diaspora/radio-prodiaspora/

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Românilor din afara țării, cotidianul online Mangalia News le-a dedicat rubrica specială DIASPORA. La fel, avem un spațiu rezervat cu drag pentru Radio ProDiaspora.


Mangalia News, 07.10.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply