Campionatul Naţional de Kickboxing şi Cupa României la proba K-1 pe ring, sport olimpic, sâmbătă, 21.05.2022, la Constanța

0
1239

CAMPIONATUL NAŢIONAL DE KICKBOXING, LA PROBELE DE TATAMI ŞI CUPA ROMÂNIEI LA PROBA K-1.

Sâmbătă, 21.05.2022, la Complexul Sportiv „Tomis” din Constanţa, organizăm Campionatul Naţional de Kickboxing la probele de la Tatami (Kick-Light, Light-Contact şi Points-Fighting) şi Cupa României la proba K-1 pe ring, sport olimpic.

Cele două concursuri sunt organizate sub tutela Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, preşedinte dl. Dumitru Mocănaşu, vicepreşedinte dl. Mircea Flavius Mitroescu,

-La probele de la Tatami s-au înscris 339 de sportivi din 25 de cluburi sportive.
-La proba K-1 s-au înscris 36 de sportivi din 12 cluburi sportive.

Programul celor două concursuri este următorul:
10.00: – Deschiderea oficială.
10.15-14.00: Meciuri, care se vor desfăşura astfel:
-proba de K-1 la ring, în sala de box.
-probele de tatatmi (Kick-Light), în sala de jocuri sportive.
-14.00-14.30: Pauză.
-14.30-19.00: Meciuri la K1, Kick-Light, Light-Contact şi Point-Fighting.
-19.00-19.30: Festivitatea de premiere.
-19.30: Închiderea concursului.

Intrarea este liberă!

<<Acest campionat naţional se anunţă ca unul dintre cele mai puternice, organizate în România în ultimii ani. Probele la Tatami au un mare succes şi de aceea s-au înscris atît de mulţi sportivi. Se anunţă meciuri dificile, pentru că s-au înscris cei mai buni sportivi, campionii de anul trecut, dar şi alţi sportivi, care datorită pandemiei, nu au putut să participe în ultimii doi ani.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La proba olimpică de la ring, K-1, s-au înscris cei mai buni sportivi amatori, care doresc să obţină biletele de participare la concursurile internaţionale, deoarece mulţi dintre aceştia speră să participe la calificările pentru Olimpiada de la Paris din anul 2024.

Din judeţul Constanţa s-au înscris doar 12 sportivi de la CS Medgidia, preşedinte Nicolae Tutungiu, instructor Tanior Iusein. Această situaţie se datorează faptului că mai multe cluburi, în care se declară că se practică Kickboxing şi mai ales proba „K-1”, nu fac parte din federaţie, s-au afiliat la tot felul de asociaţii şi organizaţii sau participă la tot felul de concursuri pompos denumite „profesioniste”, sau „semi-pro” etc.

În fapt, aceste cluburi îşi desfăşoară activitatea în semi-legalitate, adică sunt înfiinţate legal, au certificate de identitate sportivă, pe care este înscris „arte marţiale de contact, kickboxing”, dar nu au nici un instructor sau antrenor autorizat. Au doar nişte sportivi cu centuri colorate, pe care nu le recunoaşte nimeni, care se prezintă ca „antrenori” de Kickboxing. Aceştia nu sunt afiliaţi la FRAMC şi ceea ce este cel mai grav, antrenează şi mint sportivii şi părinţii, că ei sunt antrenori.

Considerăm că această situaţie de disociere şi distanţare faţă de federaţie, este de fapt una care încalcă prevederile Legii 69/2000, Legea Sportului, care are prevederi clare, în legătură cu cei care au dreptul să antreneze sportivi.

Şi la alte federaţii este o situaţie asemănătoare, în sensul că persoane care nu au absolvit liceul şi nu au diplomă de bacalaureat, se consideră şi se prezintă ca antrenori, ei neavînd nici un fel de act doveditor, în afara unei diplome de grad, luată de cele mai multe ori pe bani, de la tot felul de indivizi care au obţinut gradele în acelaşi mod!

Sperăm ca noua lege a sportului, care se pregăteşte de către Ministerul Sportului, să facă ordine în această privinţă, iar autorităţile să-i oprească pe cei care nu sînt autorizaţi în mod legal, ca să predea arte marţiale de contact.

La organizarea campionatului am primit un sprijin considerabil din partea DSJ Constanţa, a doamnei director Florina Cristache şi a inspectorilor de specialitate.>>

Vă aşteptăm la sala „Tomis”!

Preşedinte CS Marea Neagră, Florin IORDĂNOAIA.


Mangalia News, 20.05.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply