Friptură de miel cu cimbru, rozmarin, usturoi și vin alb – Miel la cuptor

0
1271
Rețeta de pulpă de miel marinată și friptă la tavă, cu cimbru, rozmarin, usturoi și vin. Cum se face friptura de miel pentru Paști? 

Fac friptură de miel în fiecare an: de Paști, Rusalii și măcar la un grătar în aer liber. De obicei tranșez carnea în mai multe porții și o congelez ca să am și în extrasezon. Spun aceasta pentru că nu prea găsim miel românesc în restul anului ci doar din cel importat din Noua Zeelandă (care este excepțional dar și foarte scump).

Îmi place mielul, atât la cuptor (fript), cât și la grătar (coaste de miel), sau sub formă de tocană sau stufat de miel cu mult usturoi verde – vezi aici rețeta.

Dar parcă cel mai drag fel îmi este această friptură de miel cu usturoi, cimbru și vin alb. O nebunie de carne rumenă, moale, fragedă și suculentă, bine asezonată și în profunzime. Nu-i așa că vă vine să înfigeți furculița în ea?

Am povestit despre carnea de miel aici și despre faptul că nu trebuie să ne chinuim să-i acoperim gustul și aromele dacă acestea nu ne plac. Mai bine nu mâncăm miel decât să-l deghizăm în altceva… Dozarea aromelor (usturoi, ceapă, ierburi aromatice) trebuie făcută cu moderație. Marinarea cărnii de miel are rol de a oferi un plus de frăgezime și un răgaz în care aceste arome să penetreze carnea în profunzime. Nu, nu punem la marinat miel și iese vițel! În general marinadele au o componentă acidă (suc de lămâie, oțet, vin alb, iaurt, muștar etc), care începe denaturarea proteinelor încă dinaintea gătirii propriu zise. Cărnurile de animale tinere (miel, ied etc) sunt „grele”, deoarece proteinele din ele sunt greu digerabile de către tractul nostru digestiv.

Am gătit o pulpă posterioară de miel de cca. 1,8 kg. Dacă aveți bucăți mai mari va trebui să prelungiți timpul de coacere. Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 3-4 porții de friptură de miel cu usturoi, cimbru și vin alb. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe savoriurbane.com



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply