Mioara Gram: CANTECUL PRIMAVERII SI DANSUL INFINIT AL VIETII

0
910

Mioara Gram: CANTECUL PRIMAVERII SI DANSUL INFINIT AL VIETII…

Câtă fericire trebuie să fie pentru sufletul uman, atunci cand are loc realizarea că atât OMUL, cat si NATURA sunt emanatii ale Vointei Divine! Si cata exaltare trebuie sa existe pentru fiinta umana, pentru că primeste de la natură imagini de o infinita frumusete, in toata prospetimea anotimpurilor vietii! Sa fie acest dar al naturii catre om, drept recompensa desprinsa din dansul nesfarsit al vietii dintre organism si mediul inconjurator?
Ne place sa credem ca daca nu ar fi primavara, nu ar exista iarna si atunci, existenta primaverii trebuie sa fie sarbatorita in toata maretia ei, cu atata mai mult, cu cat ea marcheaza inceputul vietii in planul ei fizic. Dar oare sa fie PRIMAVARA anotimpul de inceput al vietii, doar in planul fizic?

Nu este oare sunetul vantului acela care ne sopteste tainele vietii, pentru a ne face si mai atenti la melodia Duhului Sfant; nu sunt florile Pamantului acelea care ne reinvigoreaza frumusetea inimilor, pentru a ne adanci in esenta ei si intelege calitatea diversitatii; nu sunt apele, vaile si muntii imbracati in mantia verde a padurii aceia care ne improspateaza gandul si actiunea, fiecare cu puterea-i proprie, pentru a ne ridica pe varfurile semete ale stiintei vietii si manifeta tainuitele comori ce le curpind; nu sunt cantecul dansul si voiosia animalelor cele care ne indica scopul pentru care am fost creati si ne ajuta sa ne distingem de imparatia lor, prin puterea constiintei si sufletului rational cu care am fost inzestrati, toate aceste exprimand Intelepciunea Creatorului si Creatiei Sale!

Daca toate acestea isi capata veridicitatea, atunci, infinita bucurie pe care Dumnezeu a conferit-o omului, in esenta, nu poate fi stimulata decat de aparitia Primaverii Spirituale, Anotimpul Spiritual care sa ne ajuta sa intelegem primavara vietii din planul fizic; aceasta Primavara care consta in capacitatea noastra de a o descoperi si redescoperi, prin stradanie continua si neobosita, pana cand sa putem intelege ca bucuria exista in toate cate sunt create pentru binele si prosperitatea noastra, pentru evolutia si dezvoltarea armonioasa a intregii planete si a nesfarsitului Univers.

Nu cred ca exista bucurie mai mare pentru omul care dezvolta relatia indisolubila dintre el si natura si devine multumit pe deplin de marea Arta a Creatiei Divine, completa si desavarsita prin insusi scopul ei; pentru omul care isi dezvolta intelegerea ca nimic nu lipseste din aceasta Arta si ca intreaga lume, cu tot ce exista in ea, ii apartine; pentru omul care realizeaza ca adevarata-i bogatie este deopotriva primavara sufletului lui si primavara din natura, in toata maretia si frumusetea lor.

O primăvară a iubirii, cu tot ce-i Sfânt în ea, oameni dragi!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mioara Gram, Houston, Texas, USA, 1 Martie 2021.

MN: Vă invităm, stimați cititori, să re/descoperiți aici articolele semnate de Mioara Gram și publicate cu mult drag în cotidianul online Mangalia News.


Mangalia News, 02.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply