Un adevărat TEZAUR din aur şi argint, confiscat la Mangalia de la un traficant englez

0
1024

Un adevărat tezaur de talie mondială, de o valoare istorică inestimabilă, a fost descoperit la granița României, în județul Constanța, asupra unui cetățean englez care, din câte se pare, făcea trafic cu astfel de obiecte de valoare. Vorbim despre zeci de monede vechi, dinaintea erei noastre, dar și despre  o amuletă. Împreună, au fost expertizate și depuse la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC).

Judecătoria Mangalia a dispus, la sfârșitul lunii trecute, confiscarea a 70 de monede + o amuletă, ridicate din zona Mangalia, de la un cetățean străin. În vara anului 2016, polițiștii Gărzii de Coastă –  Grup Nave Mangalia, au descoperit, în zona de competență, asupra cetățeanului englez de origine turcă – Ibrahim Inchi, un număr de 70 de monede, din metal alb și auriu, de diferite mărimi, care prezentau diferite figurine și inscripții în limba latină și greacă, plus o amuletă cu o piatră semiprețioasă, susceptibile a face parte din patrimoniul mondial.

Organele de cercetare au predat obiectele respective Direcției de Cultură a județului Constanța care, mai departe, le-a predat Muzeului de Istorie pentru a fi expertizate și datate.

Monede antice din sec. V –  î.Chr – un adevărat tezaur

Citiți continuarea pe focuspress.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply