Avocatul Poporului se implică în oprirea jafului fostului patrimoniu al UTC

0
833

Federația Tinerilor din Constanța anunță că Avocatul Poporului a ridicat excepția de neconstituționalitate ce va pune STOP furtului sistematic al patrimoniului ce ar fi trebuit să le aparțină tinerilor de peste 30 de ani!

Joi, 1 octombrie a.c,  ca urmare a adreselor transmise de Federația Tinerilor din Constanța, Avocatul Poporului a ridicat o excepție de neconstituționalitate la Curtea Constituțională, cu privire la contradicțiile din Legea tinerilor, nr. 350/2006, ce adâncesc premisele abuzurilor celor aflați la conducerea fundațiilor județene pentru tineret din țară, acei tineri de peste 45 de ani care profită de pe urma bogatului fost patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist pentru a se îmbogăți, în timp ce structura prin care ar trebui să sprijine tinerii se află în prag de faliment.

Dacă va fi admisă, această excepție de neconstituționalitate va elimina confuzia existentă referitoare la regimul juridic aplicabil organului de conducere și administrare al fundațiilor județene pentru tineret, stabilind faptul că, acesta este consiliul, așa cum este prevăzut de Legea nr. 146/2002 cu modificările și completările ulterioare. În acest fel, considerăm că se va elimina paralelismul legislativ creat de art. 13 alin (1) și art. 14 alin. (2) din Legea nr. 350/2006 care fac referire la “adunarea generală”, paralelism legislativ care a permis devalizarea clădirilor și a bunurilor destinate tinerilor.

Federația Tinerilor din Constanța a luptat încă de la înființare ca tinerii să poată beneficia de pe urma bunurilor ce le aparțin, patrimoniu ce ar fi putut constitui bazele dezvoltării sectorului de tineret din fiecare județ din România, dar reprezentanții tinerilor s-au lovit de dezinteresul și complicitatea reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului, care par a fi interesați de sprijinirea celor care conduc fundațiile județene pentru tineret, fundații pe care le-au adus în prag de faliment.

Astfel, de 4 ani de zile, Federația Tinerilor din Constanța poartă discuții cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) cu privire la aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret și a municipiului București, regulament a cărui neaprobare reprezintă motivul pe care îl invocă cei aflați la conducerea fundațiilor județene pentru tineret, atunci când aleg să conducă în baza propriilor interese aceste structuri. 

Reprezentanții MTS, în frunte cu domnul ministrul, Ionuț Stroe și doamna secretar de stat Andra Costache, au ales însă să se situeze de partea profitorilor de pe urma averii tinerilor, blocând până în ziua de astăzi aprobarea acestui Regulament și încălcând legea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Așadar, Federația Tinerilor din Constanța salută decizia Avocatului Poporului de a ridica această excepție de neconstituționalitate, de impact pentru toții tinerii din România și solicită domnului ministru Ionuț Stroe și doamnei Secretar de Stat, Andra Costache, să treacă de partea tinerilor, să dovedească că nu sunt complicii acelora a căror activitate se bazează pe jefuirea fostului patrimoniu UTC, spunând STOP încălcării legii.

“Ne bucurăm să aflăm că tinerii din România sunt la un pas mai aproape de a putea avea parte de ce le-a aparținut dintotdeauna, dar de care nu au putut beneficia niciodată. De asemenea, apreciem modul în care, spre deosebire de reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, Avocatul Poporului a înțeles existența acestei probleme și importanța rezolvării ei. Sperăm ca reprezentanții ministerului să-și dea seama de ce parte să se situeze, acum, în al doisprezecelea ceas, pentru a pune capăt acestor abuzuri. Federația Tinerilor din Constanța își asumă că va face toate demersurile necesare pentru ca interesele tinerilor să fie duse la împlinire, indiferent de dezinteresul continuu de care ne vom lovi”, afirmă Roxana-Ioana Șerban, președinte FTC.


Mangalia News, 03.10.2020. (sursa: federatiatinerilor.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply