Locuințe ANL, creșă nouă și școli modernizate cu fonduri UE – proiecte în dezbaterea CL Mangalia, luni, 31 august

0
1360

Primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian, a convocat consilierii locali la o şedinţă extraordinară, care se va desfășura online, luni, 31 august, începând cu orele 15:00. Pe ordinea de zi, sunt înscrise mai multe proiecte de hotărâre, de interes local.

Unul dintre acestea se referă la dezmembrarea terenului în suprafață de 44.112 mp, din stațiunea Venus, pentru construcția de locuințe ANL, prin credit ipotecar. După dezmembrare, loturile de teren vor fi transferate în folosință către instituția guvernamentală, care va ridica un cartier rezidențial format din aproximativ 50 de locuințe, cu regim maxim de înalțime P+2E.

”Acest proiect ANL, prin credit ipotecar, a fost demarat încă din 2018, iar acum suntem într-o etapă avansată cu documentația pentru construirea unui cartier rezidențial modern, între Venus și Cap-Aurora. Viitoarele locuințe pot fi cumpărate de orice locuitor al Mangaliei, pin credit ipotecar, confom condițiilor ANL”, a declarat primarul Radu Cristian.

Edilul a reamintit că ANL mai are un proiect similiar în Mangalia, pe strada Oituz, unde se construiesc case și blocuri, tot prin credit ipotecar.

”Ansamblul imobiliar de pe strada Oituz este public pe site-ul ANL. Orice locuitor al orașului nostru poate achiziționa o locuință, prin credit ipotecar, la prețuri corecte”, a mai spus Radu Cristian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În aceeași ședință a CL, va fi supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind asocierea cu Ambasada SUA, în vederea construirii unei noi creșe, pe strada Rozelor, în apropierea Liceului Callatis. Creșa va avea o suprafață de aproximativ 530 mp, cu 3 săli pe grupe de vârstă și va funcționa cu program zilnic.

Totodată, se vor dezbate proiectele privind anveloparea și modernizarea cu bani europeni, a trei unități de învățământ, respectiv: Liceul Teoretic Callatis, Școala Sf. Andrei și Grădinița Nr. 3.

Aleșii locali vor mai vota proiectul de supraetajare, extindere și modernizare a clădirilor din incinta Spitalului Municipal Mangalia, cu finanțare din partea CNI.

”După cum se poate observa, în această ședință, avem mai multe poiecte de investiții cu finanțare europeană sau guvernamentală. Până acum am lucrat la documentații, iar după aprobarea în CL, demarăm procedurile legale pentru începerea lucrărilor în teren. Fac apel la toți consilierii locali să pună interesul orașului înaintea celui electoral, de partid și de grup. Este datoria noastră să respectăm dorința locuitorilor orașului, care vor avea posibilitatea să-și cumpere o locuință nouă, prin credit ipotecar, vor o creșă nouă, școli moderne și dezvoltarea Mangaliei, cu bani europeni și guvernamentali”, a subliniat primarul Radu Cristian.


Mangalia News, 31.08.2020. (Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply