Ce-ar fi dacă, zilnic, s-ar raporta din judeţe, nu numai numărul de noi infectări, ci şi producţia de lapte, numărul de kilometri de şosea modernizată, sau de locuri de muncă nou create? (Sorin Pâslaru, ZF)

0
916

Din 9 martie până în prezent, cel mai urmărit indicator din România este numărul de noi infectaţi, mai important decât cursul valutar sau ROBOR, din păcate.

Asta e situaţia şi va mai dura. Însă ce ne-a adus această încercare este relevanţa însemnătăţii faptului de a vedea lumea prin indicatori. Este de fapt ceea ce lipseşte societăţii româneşti pentru a fi pe drumul cel bun în toate domeniile de activitate. Când auzi dimineaţa la radio: „În judeţul Buzău au fost astăzi 27 de cazuri de noi infecţii, cu una mai mult decât ieri, s-a descoperit un nou focar la instituţia x sau y”, nu poţi să nu te întrebi:

Ce-ar fi dacă ai auzi în fiecare zi, sau o dată pe săptămână, ce se întâmplă în fiecare judeţ cu producţia de lapte, cu numărul de kilometri de şosele modernizate, cu numărul de şcoli, cu numărul de salariaţi, sau cu evoluţia salariului mediu net?

Continuarea, pe zf.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply