Cornel Udrea – Onisîm la sectorul de dulciuri de la mall: ”Tătă stima și mîndria, cît rahat în România!”

0
768

farmec.ro
carturesti.ro%20

Onisîm: “Mă, la bolta ceea mărioacă, la mall, am picat tomna cînd să deșchidea zilele la mîncarea turcească, baje dracu’ lemne în șalvarii lor! Mă, mîncărimi felurite, bogată bucătarie, da’ fără porc, la ei porcu’ nu funcționează ca la noi.

Sectorul de dulciur, acolo o fost bătaia peștelui: O fo vinită și oficialități, persoane orificiale, politiceni. Rahatul lor e mai ieftin ca rahatul nostru, dar ce rahat au ăia și ce rahat facem noi! Să vezi cum stătea puliticienii să mănînce rahat cu miez de nucă și de diverse culori maro. Mamă, cum puneau rahat, pe șest, cum fac mereu, să duce la nevastă în pungă și copii lor. Avea dumnealor o îndemînare de băgat rahat sub nas, tătă stima și mîndria, cît rahat în România! Asta nu se învață ușor, dar cînd ț-ai intrat în mîna, mînci rahat de mai mare dragul!

Pe cînd am ajuns noi mai ierea niște turtă dulce, da’ nu-ș ce fras de turtă ierea că scria pe eticheta di pe ciolofan “Made în China”.

Mi-o plăcut de-on bucătar chinez, unu mituluț și dodoloț, cum îi comanda pe gălbejiții ăia ce-l ajutau: “țe pițta mumu ta fați, ma, cîcat cu ochi?” Bag-sama, ăsta o servit mult pă Litoral, altfel nu se esplică”.

MN: Scrierile spumoase, caricatural-acide ale umoristului clujean Cornel Udrea, publicate de Mangalia News, pot fi re/văzute AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 25.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply