Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală. Au fost elaborate 3 scenarii. Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local în fiecare județ

0
700

Președintele republicii, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 5 august, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema educației cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat Administrația Prezidențială, citată de Mediafax.
 
La ședință au participat miniștrii Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Afacerilor Interne, Marcel Vela, Justiției, Cătălin Predoiu, Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Sănătății, Nelu Tătaru. De asemenea, au fost prezenți și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

La finalul ședinței al cărei subiect principal a fost modul în care va începe noul an școlar, președintele a dat o declarație de presă în care a anunțat că noul an școlar începe pe 14 septembrie și că  majoritatea elevilor vor merge fizic la școală.

S-au anunțat următoarele decizii:
 
Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală.

Pentru fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate.

Cele trei scenarii sunt: scenariul „verde”, care înseamnă că într-o localitate este mai puțin de o persoană în medie detectată în ultimele 14 zile. Scenariul galben e al doilea, cu 1-3 persoane infectate în localiate. Ultimul scenariu e cel în care se înregistrează mai mult de trei bolnavi zilnic în localitate în ultimele 14 zile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea pe activenews.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply