ZIUA MARINEI ROMÂNE, sărbătorită altfel, la 160 de ani, pe 15 August

0
1330

farmec.ro
carturesti.ro%20

Forțele Navale Române: Statul Major al Forțelor Navale continuă tradiția sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiții impuse de contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS CoV-2.

Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și, spre deosebire de alți ani, se va desfășura cu precădere în mediul online, în perioada 5-15 august. Vor fi, de asemenea, planificate și defilări ale navelor pe mare și pe Dunăre, la Constanța, Brăila și Tulcea.

Pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Navale, începând de miercuri, 5 august, vor fi lansate concursurile tematice „Marea în culori” (concurs de fotografie digitală) și „Ce fac Forțele Navale Române pentru tine?”, precum și proiectele virtuale „Lecția de istorie”, „Oameni în uniformă de marină” și „Portret de marinar, schimb de generații”, care vor oferi publicului posibilitatea de a interacționa și de a-i cunoaște mai bine pe marinarii militari.

Ziua tradițională a porților deschise se va desfășura tot în mediul online, duminică, 9 august, când reprezentanții Marinei Militare Române vor prezenta, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea.

Anul acesta nu va lipsi din program nici Muzica Militară a Forțelor Navale, care va susține recitaluri ce vor putea fi urmărite, de asemenea, tot pe pagina de Facebook a FNR.

Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11.30 și 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10.00 și 11.00.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

#ZiuaMarineiRomâne #MApN #România


Mangalia News, 06.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply