Cine sunt acţionarii Băncii Transilvania şi cât controlează fiecare din cea mai mare bancă din România, care a ajuns la o valoare de piaţă de 11,3 mld. lei, adică 2,35 mld. euro

0
1032

Cele cinci societăţi de investiţii financiare şi cele şapte fonduri de pensii administrate privat Pilon 2 din România şi-au majorat deţinerea în capitalul social al Băncii Transilvania de la 30,5% la decembrie 2018 la 36,3% la final de 2019.

SIF-urile şi fondurile de pensii private Pilon 2 şi-au majorat expunerea la Banca Transil­va­nia pe parcursul anului 2019 de la 30,5% la 36,4%, ceea ce înseamnă că pe fondul achi­ziţiilor din ultimul an aceşti institu­ţionali români au ajuns cei mai mari acţionari ai băncii de la Cluj, arată calculele realizate de Ziarul Financiar.

Astfel SIF-urile au ajuns să controleze 18,5% din Banca Transil­vania, cea mai mare instituţie de credit din România şi cea mai tran­zac­ţionată acţiune de la Bursa româ­nească, în timp ce cele şapte fonduri de pensii private Pilon 2, care prin intermediul administratorilor sunt cei mai mari investitori de la Bursa româ­nească după valoarea potofoliului, au 17,9%.

Continuarea, în ziarulfinanciar.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply