Delta Dunării, destinație turistică pentru experiențe culinare. Ce bunătăți să nu ratezi, când ajungi în Deltă

0
1088

Alegerea unei destinații de vacanță în actuala criză mondială generată de Covid-19, a devenit o adevărată provocare. Pentru că România este mai la îndemână, turiștii noștri încep să redescopere că avem o țară frumoasă, care merită vizitată. În aceste condiții, Delta Dunării poate deveni regina turismului românesc. Ea ne oferă tot ce ne putem dori: peisaje de vis, birdwatching, experiențe culinare, tradiții, pescuit, relaxare în natură. Practic, este locul ideal, în care uiți de toate  problemele de acasă.

Nu sunt MasterChefi, dar gătesc peștele în mii de feluri

Localnicii din Delta Dunării nu ne oferă mâncăruri sofisticate, ale căror denumiri nu le putem pronunța. Ei gătesc după caietul de rețete al bunicilor, iar preparatele din pește pe care ni le oferă sunt bune, de te lingi pe degete.

Când singurul produs pe care îl au gospodinele la îndemână este peștele, ele se adaptează și gătesc din el ceea ce nouă nici nu ne trece prin minte. De fapt, nu există un fel de mâncare pe care locuitorii din deltă să nu îl poată prepara din pește.

Meniurile lor sunt atât de diversificate, încât au ajuns să gătească peștele în mii de feluri. Inclusiv dulciuri și dulceață au ajuns să prepare locuitorii din județul Tulcea din pește și sunt tare mândri de produsele lor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Turiștii adoră mâncarea tradițională din Delta Dunării

Indiferent de naționalitate, turiștii se îndrăgostesc de gastronomia din Delta Dunării. Mâncarea tradițională este unul dintre motivele pentru care ei se reîntorc cu drag în deltă, pe lângă peisajele de basm din împărăția apelor.

Sinceri să fim, numai când pronunțăm cuvântul storceag, ne plouă în gură. Să nu mai spunem de borș de pește, plachie, pește afumat, scrumbie pe grătar, saramură sau știucă umplută, icre ori musaca din pește.

Continuarea, pe discoverdobrogea.ro. POFTĂ BUNĂ! 🙂


Mangalia News, 27.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply