Adrian Trica: La Nord, prin noi înșine – Cealaltă față a monedei

0
951

Adrian Trica: La Nord, prin noi înșine – Cealaltă față a monedei.

În ultima perioadă, cu toții asistăm la evenimente extraordinare. Suntem nevoiți să stăm în casă, să ne protejăm sănătatea cât mai bine, adoptând comportamente protective cu care nu am fost niciodată obișnuiți. Într-un cuvânt, viața noastră de zi cu zi s-a dat peste cap. Neliniștea vine și din faptul că inamicul cu care luptăm este perfect invizibil. Dacă, o parte dintre noi au experimentat cutremure devastatoare, evenimentele din decembrie 1989, dar și cei 30 de ani scurși de la acele evenimente, unde putem identifica cu maximă claritate dușmanul, acum inamicul este invizibil. Acest lucru ne bulversează.

În zilele când efectiv am stat în casă, uitându-mă pe fereastră, am zărit tineri care-și dădeau întâlnire la o țigară, vecini care făceau un grătar mic la un metru de blocul unde locuiau, copii care se jucau împreună. Tuturor le spun că greșesc, mortal. Copiii, tinerii, poate nu se vor îmbolnăvi, dar cu siguranță vor căra cu ei în sânul familiei virusul. Virus care, ca orice virus, doboară oamenii cu un sistem imunitar slăbit, pe fondul altor comorbidități. Poate ei nu-și dau seama, dar, adulții ar trebui să intervină și să limiteze mișcarea acestora.

Asta pe de-o parte. Pe de altă parte, va urma o perioadă dificilă pentru noi toți. Dificultatea nu rezidă neapărat din statul pe canapea și ronțăitul cipsurilor, cât din lupta noastră interioară, cu noi înșine.

Poate acum este momentul să schimbați obiceiuri profund nocive, poate vă veți uita în oglindă și veți decide că aveți nevoie să vă apucați de toate acele schimbări pe care le-ați tot amânat.

Poate chiar acum aveți nevoie să fiți foarte sinceri cu voi și cu cei dragi vouă și să vă reînoiți și consolidați jurămintele de iubire și afecțiune.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cu siguranță, o astfel de perioadă are doar 50% părți rele. Asta înseamnă că, dacă întoarceți moneda, veți descoperi oportunitățile de dezvoltare personală cu care s-ar putea să nu vă mai întâlniți niciodată de-a lungul vieții voastre. Treceți la treabă, cu curaj! De unde curaj? Ei bine, curajul se naște din întrepătrunderea, simbioza dintre iubire și putere.

Dacă iubiți ceva cu putere, atunci se va naște curajul de a pune în practică acel lucru. Iubirea reprezintă forța motivațională din spatele curajului! Curajul presupune inimă, inițiativă, sinceritate, onoare. Schimbați ce doriți.

Lăsați-i pe ceilalți, nu veți putea să-i schimbați niciodată! Așa cum spuneam mai sus, faceți asta acum, altădată s-ar putea să nu mai aveți ocazia.

Și nu uitați, orice eveniment, orice situație, orice întâmplare, are întotdeauna două fețe, una frumoasă, alta urâtă, una albă, alta neagră.

Vă doresc multă sănătate și să descoperiți în voi curajul de a întoarce moneda!

Adrian Trica, martie 2020.

MN: Vă invităm să descoperiți AICI articolele semnate de psihologul Adrian Trica, publicate de cotidianul online Mangalia News în serial.


Mangalia News, 21.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply