Jurnalul Prefectului de Constanța, George-Sergiu Niculescu. Săptămâna 24 februarie – 1 martie 2020

0
1132

Dragi locuitori ai județului Constanța,

A mai trecut o săptămână plină de evenimente importante în județul Constanța. Am avut parte de întâlniri constructive cu diplomați, militari și cetățeni ai Constanței, iar ultimele zile au stat sub spectrul celor mai noi informații legate de coronavirus. Regăsiți, mai jos, cele mai importante momente ale săptămânii trecute, în „Jurnalul Prefectului de Constanța”.

Luni, 24 februarie:

Alături de șefii serviciilor din Prefectura Constanța, am ținut o ședință de lucru, în vederea stabilirii obiectivelor pentru săptămâna în curs. Apoi, am organizat prima întâlnire a grupului de lucru responsabil cu gestionarea situației generate de coronavirus. Discuțiile pe această temă au fost reluate, după ce am condus o întâlnire cu cei de la Biroul Electoral Județean. Am încheiat seara de luni cu videoconferința organizată la sediul M.A.I. de Ministrul de Interne, dl. Marcel Vela, în cadrul căreia, alături de ceilalți colegi prefecți din țară, am prezentat o situație actualizată la nivelul județului, referitor la coronavirus.

Marți, 25 februarie:

Am început ziua cu o serie de interviuri acordate pentru posturi de radio și TV, legate de cele mai noi informații pe subiectul „coronavirus”. Apoi, la sediul Instituției Prefectului, am primit vizita unei delegații militare mixte româno-americană. Am continuat cu o nouă ședință cu ISU Dobrogea, SAJ Constanța, Spitalul Militar, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul CFR, în vederea identificării celor mai bune soluții de carantinare, ca măsură preventivă în lupta cu virusul COVID-19. Apoi, am avut, așa cum v-am obișnuit, ușile deschise pentru cetățenii care s-au înscris în programul de audiențe.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 26 februarie:

A fost ziua în care am organizat lunarul Colegiu Prefectural, în care am avut pe ordinea de zi mai multe subiecte: contractele de asigurare socială, programele de formare profesională, reducerea poluării dar și subiectul cel mai important în ultima perioadă – noul coronavirus. Mai mult, după această întrunire, am mers pe teren, pentru identificarea celor mai potrivite spații de carantinare.

Joi, 27 februarie:

Am participat la întâlnirea recurentă cu Comitetul de Vârstnici din Constanța, un prilej să pot discuta cu seniorii Constanței, cei care reprezintă interesele cetățenilor vârstnici. Apoi, am reușit să fiu prezent și la întâlnirea recurentă a Comisiei de Dialog Social. Totodată, am reluat discuțiile referitoare la coronavirus, în cadrul unui nou grup de lucru, alături de reprezentanții DSP Constanța, ISU Dobrogea, MApN și cei ai spitalelor din județ. De asemenea, am întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu subiect principal situația navei „Queen Hind”, care în perioada următoare va fi eliberată de animalele aflate la bord.

Vineri, 28 februarie:

Vineri, am început ziua cu participarea la videoconferința organizată de Ministerul Sănătății. Am continuat cu o ședință de lucru, legată de digitalizarea instituției, unul dintre obiectivele principale ale mandatului meu ca Prefect al Județului Constanța. Apoi, am avut reala onoare să mă întâlnesc cu Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Kazahstanului în România, Nurbakh Rustemov. A fost o plăcere să discutăm despre parteneriatul prolific dintre țările noastre, pe care dorim să îl dezvoltăm în continuare.

Sâmbătă, 29 februarie:

Am fost prezent la sediul DSP Constanța, de unde am monitorizat situația județeană în ceea ce privește noul coronavirus. Totodată, m-am asigurat că persoanele carantinate se află în condiții bune.

Duminică, 1 martie:

Am gestionat, în continuare, situația celor 5 persoane carantinate. Am luat legătura direct cu ele și le-am oferit tot sprijinul necesar.

Chiar dacă a fost o săptămână care ne-a pus la încercare, consider că eforturile mele și ale colegilor din Prefectura Constanța se vor traduce în acțiuni reușite. Voi continua să muncesc în slujba cetățenilor, să mă asigur că informațiile vor ajunge la toți cei care și le doresc.

O săptămână reușită!

George-Sergiu Niculescu, Prefectul județului Constanța.

MN: Alte file din ”Jurnalul Prefectului de Constanța”, puteți vizualiza AICI.


Mangalia News, 02.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply