Au început lucrările de modernizare a falezei Mangalia-Saturn

0
1298

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, lucrările de reabilitare și modernizare a falezei Mangalia-Saturn, cu bani europeni. Proiectul are o valoare de 5 mil. de euro și a fost depus de administrația locală, încă din anul 2016. După parcurgerea tuturor etapelor legale de analize și verificări, în martie 2019, primarul Radu Cristian a semnat contractul de finanțare. Au urmat procedurile de licitație, achiziție și atribuire a lucrărilor, astfel că primele utilaje au intrat în teren, la începutul acestei săptămâni.

”Acest proiect a fost depus și pe exercițiul financiar european precedent, dar atunci am ratat finanțarea, din cauza constructorilor și a termenelor prea strânse. Acum am reușit să atragem banii europeni în orașul nostru și vom avea o faleză la standarde UE, ca și Aleea Teilor”, a explicat edilul Mangaliei.

Lucrările presupun reabilitarea falezei pe o distanță de peste 2,5 km, de la Hotel Paradiso, până la ieșirea din stațiunea Saturn. Va exista un punct de belvedere, mobilier urban nou, iluminat modern și toate dotările necesare unei astfel de investiții. Obiectivul municipalităţii este amenajarea unei faleze pietonale, pe întreaga distanţă de 9 km, între Mangalia şi Olimp.

„În această perioadă, avem mai multe șantiere deschise în oraș și stațiuni. Toate acestea sunt cu fonduri europene nerambursabile, proiectele fiind depuse încă de acum 3-4 ani, odată cu deschiderea axelor de finanțare UE”, a subliniat Radu Cristian. El a spus că toate lucrările sunt în grafic, iar străzile din stațiuni se vor asfalta până la începutul sezonului estival.

„Nu avem cum să modernizăm, dacă nu trecem prin etapele de reconstrucție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor, dar asigur pe toți locuitorii Mangaliei că toate aceste proiecte, alături de investițiile masive în sectorul hotelier, contribuie decisiv la revitalizarea turismului din sudul litoralului”, a subliniat primarul Radu Cristian.


Mangalia News, Luni, 02.03.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply