Jurnalul săptămânal al Prefectului de Constanța, George-Sergiu Niculescu

0
959

Stimați locuitori ai județului Constanța,

Săptămâna trecută a fost una încărcată, plină de întâlniri importante, subiecte de interes pentru cetățeni. Așa cum v-am obișnuit, la început de săptămână, vă prezint succint un „Jurnal al Prefectului de Constanța”.

Luni, 27 ianuarie:

Am început săptămâna cu o ședință de lucru la care au luat parte șefii serviciilor din cadrul Prefecturii. Împreună, am identificat subiectele de importanță pentru întreaga săptămână. Apoi, am avut o întâlnire cu reprezentanții Direcției Județene de Cultură și cu cei de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în care am încercat să aflu mai multe informații legate de construcția imobilului de pe Bd. Tomis 49A. Nu în ultimul rând, am avut o întrevedere cu dl. Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, referitor la un fenomen de actualitate: gripa în școli. Împreună, am hotărât să facem tot ce ne stă în putință să fim pregătiți, dacă vor apărea situații de îmbolnăviri în unitățile școlare din județ.

Marți, 28 ianuarie:

Am continuat să mă informez legat de construcția imobilului din zona „Lupoaică”. În acest sens, m-am întâlnit cu cei de la ISC Constanța, dar și cu arhitectul-șef al municipiului și am primit asigurări în legătură cu legalitatea și respectarea reglementărilor urbanistice. Apoi, am avut un program de audiențe, extrem de important pentru mine, personal, pentru că apreciez contactul cu cetățenii și chiar îi încurajez să vină, să discutăm. Spre finalul zilei, am participat la emisiunea „Realitatea Locală”, difuzată pe postul Dobrogea TV, moderată de dl. Cristian Hagi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 29 ianuarie:

Am solicitat sprijin din partea specialiștilor din Ministerul Culturii, în demersul meu de a clarifica situația pricinuită de începerea lucrărilor din zona “Lupoaică”. Apoi, am fost prezent la bilanțul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, care în 2019 a consemnat un an operațional foarte bun. Totodată, am organizat un Colegiu Prefectural, la care au participat șefii de deconcentrate din județul Constanța. În final, am participat la emisiunea „Echidistant”, de pe postul Dotto TV, moderată de dl. Marian Cioacă.

Joi, 30 ianuarie:

Am primit vizita secretarului de stat din Ministerul Culturii, dl. Liviu Brătescu, alături de care am făcut o ședință de lucru la care au participat președintele Comisiei Naționale de Arheologie, dl. Ioan Opriș, directorul Direcției Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii, dl. Emilian Gămureac, dar și reprezentanții Direcției Județene de Cultură și Muzeului de Istorie Națională de Arheologie Constanța. După ședință, am mers împreună pe teren, la terenul ce a făcut obiectul discuției. De asemenea, joi am semnat un protocol de colaborare cu Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Județean Constanța și Serviciul de Ambulanță Județean, în ceea ce privește procedurile pentru acțiune în cazurile de gripă. Astfel, o persoană care va suna la 112 să anunțe simptome de gripă, va fi dusă direct la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru o eficiență mai mare în tratarea cazului și pentru eliminarea probabilității de răspândire virală.

Vineri, 31 ianuarie:

A avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care mi-a fost prezentat bilanțul pe 2019 și programul de acțiuni pentru anul în curs. În aceeași ședință am discutat și despre situația de la Cumpăna, acolo unde malul Canalului Dunăre-Marea Neagră, surpat anul trecut, este în continuare o amenințare pentru localnici. Totodată, am discutat și despre acțiunea importantă din Portul Midia, unde are loc operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind. Apoi, am organizat o conferință de presă în care am prezentat opiniei publice concluziile specialiștilor legate de începerea lucrărilor pe Bd. Tomis 49A.

Sâmbătă, 1 februarie:

Am fost prezent în Portul Midia la începerea operațiunii de verticalizare a navei Queen Hind. Din păcate, operațiunea a fost sistată din cauza ruperii unor spire de la macaraua adusă special pentru această misiune delicată.

În fiecare zi, am încredere că voi găsi soluții, din poziția de Prefect al Județului Constanța, pentru ca cetățenii să aibă parte de corectitudine și bunăstare. Apreciez dialogul constructiv, apreciez eficiența și echidistanța și, sper cu tărie, că voi reuși să realizez cât mai mult, în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare lună a mandatului!

O săptămână reușită, tuturor!

George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.


Mangalia News, Luni, 03.02.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply