În anul 2020, Spitalul Municipal Mangalia vine cu noi planuri strategice de dezvoltare

0
1207

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia au întocmit, recent, Planul Strategic de Dezvoltare pe anul în curs. Potrivit documentului, în 2019, activitatea din cadrul unității medicale a fost îndreptată către identificarea nevoilor pacientului și îmbunătățirea serviciilor medicale, dar mai ales, către susținerea proiectelor și investițiilor. Astfel, instituția medicală a inițiat mai multe proiecte de modernizare și dotare a unității sanitare din sudul județului Constanța. Printre obiectivele realizate anul trecut, se numără amenajarea mai multor cabinete medicale și săli de tratament în domeniile: Oncologie, Medicină Internă, Pneumologie, O.R.L.

Ca urmare a numărului mare de pacienți, dar și pentru a asigura acestora servicii medicale eficiente, conducerea spitalului a decis reorganizarea Pavilionului C, care asigură servicii de spitalizare de zi, precum și tot ce este necesar pentru buna funcționare a activității specifice. În acest sens, s-a atribuit Cabinetului de Oncologie Medicală încă un spațiu cu trei paturi și dotări în vederea efectuării consultațiilor și tratamentelor medicale de specialitate, în regim de spitalizare de zi. Alte obiective îndeplinite tot în 2019 se referă la înființarea a încă două încăperi noi pentru Secția Medicină Internă și suplimentarea acesteia cu un număr de trei paturi. Tot în cadrul Pavilionului C, s-a amenajat o sală de tratamente pentru cabinetele O.R.L. De asemenea, a fost înființat un cabinet de consultații și tratamente pneumologice.

Încă de la începutul anului 2019, conducerea unității sanitare a făcut numeroase demersuri pentru a atrage un număr cât mai mare de medici, confirmați în diverse specializări. Astfel, după cum declară reprezentanții instituției medicale, mai multe secții din cadrul spitalului și-au extins echipa cu un număr total de 15 medici, în ramuri medicale precum: Recuperare Medicală, Laborator Analize Medicale, Medicină Internă, Anestezie Terapie Intensivă, Chirurgie Generală, Cardiologie, Pediatrie, Ortopedie.

Reprezentanții spitalului au explicat că, printre obiectivele propuse pe termen mediu și lung se află integrarea a 6 paturi în cadrul Secției Ortopedie, două paturi la Chirurgie, două paturi pentru Neurologie. ”Un obiectiv important pe care dorim să îl ducem la îndeplinire este să înființăm un Compatiment de Hematologie cu un număr de 15 paturi, dar și extinderea Compartimentului de Neurologie și transformarea acestuia în secție ce va cuprinde un număr total de 25 de paturi, având în vedere cererea din ce în ce mai mare pe aceste specializări”, au declarat reprezentanți din conducerea spitalului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Totodată, la spitalul din Mangalia, ca proiecte de viitor, se urmărește dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație, în vederea îmbunătățirii calității actului medical, dar și mansardarea Pavilionului C, cu finanțare de la CNI, precum și implementarea unei politici de pregătire continuă a personalului, prin organizarea de cursuri și instruiri, conform planului de pregătire profesională.


Mangalia News, 30.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply