Moment istoric în Medicină: Au fost creați neuronii artificiali, care pot repara circuitele nervoase din creier

0
845

Un grup de cercetători de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, a anunțat că au reușit crearea unor neuroni artificiali care ar putea fi implantaţi pacienţilor care suferă de paralizie sau alte probleme cu sistemul nervos, relatează The Guardian.

Neuronii artificiali ar putea fi chiar folosiţi pentru a realiza conectarea minţlor umane la diferite dispozitive cu capacitate de procesare a informației, mai spun cercetătorii.

Neuronii bionici sunt capabili să primeascăi semnale electrice de la celule nervoase sănătoase pe care le pot procesa în mod natural, după care pot trimite noi semnale celorlalţi neuroni.

Una dintre primele utilizări ale neuronilor bionici ar putea fi tratarea unei forme de insuficienţă cardiacă ce apare atunci când un circuit neuronal situat la baza creierului se deteriorează din cauza vârstei sau a bolilor şi nu mai poate trimite semnalele electrice corecte pentru ca inima să pompeze sânge normal.

Neuronii artificiali nu sunt implantați direct în creier, ci sunt inserați în microcipuri late de câţiva milimetri, ce reprezintă baza unor dispozitive care sunt apoi montate în sistemul nervos, care pot intercepta, de exemplu, semnale electrice transmise între creier şi muşchii piciorului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Orice zonă care se confruntă cu o boală degenerativă, precum boala Alzheimer, acolo unde neuronii nu mai trimit impulsuri din cauza vârstei, bolii, sau leziunilor, poate fi ajutată de un implant de neuroni artificiali care să facă treaba celor naturali afectaţi”, a declarat Alain Nogaret, fizicianul care a condus proiectul la Universitatea din Bath.

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply