Ne-am ridicat: România, 1989 – 2019 [VIDEO]

0
1021

Pe 12 ianuarie 1990, jurnalistul scoțian Rupert Wolfe Murray a ajuns pentru prima dată în România. A găsit atunci o țară care își pornea drumul spre democrație, cu o populație dornică de schimbare. După 30 de ani, Rupert a revenit în România, pentru a observa cum s-a schimbat societatea și pentru a înțelege și mai bine ce s-a petrecut la Revoluție.

”Ne-am ridicat: România, 1989-2019” (regie: Mihai Dragolea) este documentarul unei generații, un film despre starea actuală a țării, despre tranziția României de la comunism la familia de state europene din care face acum parte și ale cărei valori le îmbrățișează. Pe 12 ianuarie 1990, jurnalistul scoțian Rupert Wolfe Murray a ajuns pentru prima dată în România. A găsit atunci o țară care își pornea drumul spre democrație, cu o populație dornică de schimbare. După 30 de ani, Rupert a revenit în România, pentru a observa cum s-a schimbat societatea și pentru a înțelege și mai bine ce s-a petrecut la Revoluție.

Documentarul oferă o privire din interior a Revoluției, prin imaginile în exclusivitate din Timișoara zilelor de 16-17 și 20 decembrie, imagini cu muncitorii de la ELBA care au revenit în Piața Operei, deși cu două zile înainte s-a tras în oameni… Imaginea de ansamblu este dată de cele 15 interviuri cu experți și personaje ale Revoluției, tranziției și prezentului. ”Ne-am ridicat: România, 1989-2019” este un documentar realizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România.


Mangalia News, 20.12.2019. (sursa: reprezentanta.comisiei.europene.in.romania).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply