GUVERNUL DĂNCILĂ A PICAT! Declarații la cald

0
991

GUVERNUL DĂNCILĂ A PICAT!

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dancilă a trecut cu 238 de voturi! Din totalul de 465 parlamentari, 246 au votat, numărul necesar de voturi fiind 233

Au fost 212 la vedere și 34 de voturi ascunse.

Viorica Dăncilă rămâne premier interimar, partidele urmează să fie chemate la consultări, în vederea stabilirii noului Guvern.

Numărul total: 464 deputați și senatori, prezenți – 399 parlamentari, voturi exprimate – 245, voturi anulate – 3, voturi valabil exprimate – 242 din care vot PENTRU adoptarea moțiunii de cenzură – 238, contra moțiunii – 4 și abțineri 0.

Potrivit prevederilor legale, moțiunea de cenzură se adoptă cu votul majorității parlamentarilor, în cazul de față 233 pentru. Având în vedere că, din totalul de 464 parlamentari au fost prezenți 399, dintre care 238 au votat pentru moțiunea, se constată că s-a intrunit majoritatea voturilor cerută de Constituție pentru adoptare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Viorica Dăncilă a făcut declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut: ”Toate partidele s-au unit pentru a trece această moțiune. Au fost și colegi PSD care au votat, nu e o problemă, plecăm cu datoria împlinită, am îndeplinit multe lucruri din programul de guvernare. Le doresc să vină cu o nouă formulă guvernamentală și cu un guvern. Fac apel la președintele României să nominalizeze curând un premier, chiar azi, dacă se poate, să-și asume guvernarea. Ne dorim să plecăm, să lăsăm noul Guvern să guverneze țara. Sunt convinsă că oamenii vor face comparație între Guvernul PSD și cel care va veni”, a spus Dăncilă.

”Vom face o analiză. La alegerile prezidențiale vom veni cu un program, nu mă tem absolut de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor. Sunt convinsă că mulți români vor fi alături de noi. Nu cred că Secția de Investigarea a magistraților nu trebuie desființată prin OG. Cred în independența Justiție, cum cred că președintele nu trebuie să vorbvească despre desființarea acestei secții, cred că magistrații ar trebui sî ia hotărârile”, a mai precizat Dăncilă.

Întrebată dacă va pleca de la conducerea PSD, aceasta a răspuns: ”Rămân la conducerea PSD, am fost aleasă prin Congres. Nu am ce să-mi reproșez, am ținut partidula priape, ne-am continuat programul pentru populație. Nu am ce să-mi reproșez”.

Președintele PNL Ludovic Orban, după moțiunea de cenzură:

”Astăzi, Parlamentul a demis Guvernul PSD care și-a bătut joc de România. Mulțumesc președintelui Klaus Iohanis pentru implicarea decisivă. Le mulțumesc colegilor mei din PNL care au votat în favoarea acestei moțiuni, tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi, au stat până la sfârșit. Se încheie o perioadă de ură, începe o perioadă de construcție, de modernizare, o perioadă în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Salut și îi respect pe toți parlamentarii care au avut tăria să reziste tuturor tentațiilor și amenințărilor la care au fost supuși”, a spus Orban.

Vineri, la ora 9, BPN al PNL se va întâlni pentru a pune la cale strategia cu care va merge în continuare.

Plecări din partide înainte de moțiune, reveniri și absenți

Citiți continuarea AICI. (Foto: AGERPRES).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply