CN ROMARM dezavuează toate atacurile mediatice din ultimul timp, pe tema asocierii dintre UM Plopeni și Berreta, pentru fabricarea în România a armei de asalt ARX 160

0
1080

Faptul că în asocierea dintre filiala ROMARM UM Plopeni și Beretta, partea română deține 80% este o dovada că această asociere nu are cum să fie făcută în deserviciul României, a transmis Romarm, într-un comunicat de presă prin care dezavuează toate atacurile mediatice din ultimul timp pe tema asocierii dintre UM Plopeni și Beretta, pentru fabricarea în România a armei de asalt ARX 160.

”Preocuparea permanentă a CN ROMARM este de a dezvolta capacitățile de producție din cadrul filialelor sale și de a crea noi produse cu o calitate înaltă, care să satisfacă cerințele Forțelor Sistemului Național de Apărare.

Cu toții știm că industria de apărare din România și deopotrivă și CN Romarm au trecut în cei 30 de ani de la revoluție printr-un proces amplu de restructurare, dar și printr-o etapă de subfinanțare acută.

Soluția în aceste situații este de a căuta parteneri serioși recunoscuți care să vină cu finanțare și proiecte viabile!

CN ROMARM SA are în derulare mai multe proiecte de dezvoltare a capacităților sale, în vederea fabricării unor produse de înaltă clasă, necesare FSNA, cu parteneri de top în domeniul industriei de apărare. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În acest context, proiectul fabricării în România a unei arme de asalt moderne, care, pe plan intern este capabilă să ofere soldaților români aflați în teatrele de operații o opțiune tactică de încredere, iar pe plan extern să fie un produs de calitate, cu valoare adăugată, capabil să reducă din dezechilibrele balanței comerciale, este o necesitate.

De asemenea, la Uzina Mecanică Plopeni, filială a CN ROMARM, se află în derulare parteneriatul cu Beretta, unul serios, așezat pe principii solide și avantajoase pentru industria națională de apărare. Faptul că, în asocierea dintre filiala ROMARM UM Plopeni și Beretta, partea română deține 80%, este o dovadă că această asociere nu are cum să fie făcută în deserviciul României.

În plus, filialele ROMARM vor beneficia de transfer tehnologic, ceea ce ne va permite să ne îmbunătățim portofoliul de produse și servicii. CN ROMARM SA se va asigura că în proiectul derulat cu Beretta vor fi implicate cât mai multe filiale ale sale, pentru a crește pe cât posibil gradul de dezvoltare și de integrare al industriei naționale de apărare, unde ROMARM este vârf de lance.

Pe viitor, în dezvoltarea acestui parteneriat se intenționează cooptarea celor două filiale ale companiei, respectiv: Uzina Mecanică Plopeni și Fabrica de Arme Cugir pentru realizarea platformei armei de asalt 5,56 NATO. În acest fel se vor îndeplini și condițiile de finantare din Fond european de apărare (trei întreprinderi din două state membre).

Reiterăm încă o dată ideea că investițiile pe care CN ROMARM SA le derulează în acest an și pe care le are programate pentru anii următori, trebuie să fie susținute de proiecte de asociere corecte, precum cel cu Beretta, General Dinamycs, John Cokerill, Lonardo, Pro Optica etc, pentru a permite industriei naționale de apărare să se relanseze în mod real, după o perioadă extrem de îndelungată de activitate redusă, în condițiile în care piața anului 2019 este una extrem de competitivă, în care activează actori economici globali care dovedesc o forță economică redutabilă”.


Mangalia News 24.09.2019. (CN ROMARM SA).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply