Pompierii din România au comemorat 171 de ani de la bătălia din Dealul Spirii

0
861

Pompierii din România au comemorat, vineri, 13 septembrie, 171 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, când 166 de pompieri au luptat cu îndârjire și curaj împotriva celor 5.000 de soltați din armata otomană, veniți să suprime idealurile Revoluției de la 1848. Această zi a rămas întipărită în istoria neamului și sufletele pompierilor militari, data de 13 septembrie fiind declarată ”Ziua Pompierilor din România”.

Cu ocazia împlinirii a 171 de ani de la memorabila bătălie din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” a județului Constanța a organizat numeroase activități instructiv-educative pentru toți cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator. Cu acest prilej, reprezentanții administrației publice locale din Mangalia, împreună cu cei ai Compartimentului Situații de Urgență și Protecție Civilă transmit pompierilor, de ziua lor, un călduros ”La Mulți Ani” și îi asigură de tot sprijinul, atunci când sunt solicitați.

Totodată, reprezentanții Compartimentului pentru Situații de Urgență din Mangalia au făcut cunoscută această zi din memoria pompierilor români, prin intermediul afișelor și altor tipuri de materiale informative, prin care au informat populația privind riscurile specifice zonei-administrativ-teritoriale.

Ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna ca fiind Ziua Pompierilor din România, însă a fost legal oficializată mai întâi după război, apoi prin Legea nr. 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, dar şi prin H.G.R. nr.1490/2004, pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


Mangalia News, 14.09.2019.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply