De la IPJ: Cercetați pentru trafic de droguri, lipsire de libertate a unui minor, infracțiuni de furt calificat, trafic de persoane, alcool la volan

0
854

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Doi bărbați au fost surprinși în flagrant delict în timp ce ar fi încercat să comercializeze droguri de risc și de mare  risc.

Aceștia au fost depistați de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, în noaptea de 19/20 august a.c., în timp ce ar fi încercat să comercializeze droguri de risc și de mare  risc, în incinta unui club din stațiunea Mamaia.

Asupra bărbaților au fost descoperite 2 grindere, un cântar, o pipă, o punguță cu canabis, 74 de comprimate de ecstasy, un pliculeț cu cocaină, două fragmente de comprimate ecstasy și 110 grame de hașiș. Toate acestea au fost ridicate în vederea continuări cercetărilor.

La data de 20 august a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei doi bărbați, ulterior fiind emise mandate de arestare preventivă pentru de 30 de zile de către Tribunalul Constanța.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Poliţiştii constănțeni, în alertă după primirea unui apel de urgenţă care semnala o posibilă lipsire de libertate a unui minor.

La data de 22 august a.c., în jurul orei 20:30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Rasova au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană, care a reclamat faptul că ar fi fost sechestrată și se află în localitatea Rasova din județul Constanța.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către un minor de 12 ani, care se afla la bunici, împreună cu tatăl său, în satul Cochirleni din județul Constanța.

Minorul a recunoscut, în prezența familiei, faptul că ar fi apelat la 112 pentru a se distra. Părintele minorului a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform Legii nr.61/1991 R.


Bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat, reținut de polițiștii constănțeni

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unor infracțiuni de furt calificat, la data de 22 august a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada 1 iunie – 15 august a.c., bărbatul în cauză ar fi sustras un telefon mobil și 27.400 de lei din incinta a două societăți comerciale, de pe raza municipiului Constanța.

La data de 22 august a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbatul în cauză, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.


Infracțiuni constatate de polițiștii rutieri

La data de 22 august a.c.,  în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală  Topraisar au depistat un bărbat, de 31 ani, din localitatea Biruința, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe raza localității Topraisar, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată și nu are asigurare RCA valabilă.

La data de 22 august a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au depistat un tânăr, de 19 ani, din localitatea Agigea, județul Constanța, care a condus o autoutilitară, pe strada Tineretului din aceeași stațiune, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Persoana în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul figura în baza de date cu permisul de conducere reținut.

La data de 23 august a.c., în jurul orei 03.30, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au depistat un tânăr, de 22 de ani, din localitatea 23 August, județul Constanța, care a condus un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale.


Activități de prevenire desfășurate de polițiștii constănțeni

La data de 22 august a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu specialiști din cadrul C.P.E.C.A. Constanța, D.J.S.T. Constanța și A.N.I.T.P. Constanța au desfășurat activități de prevenire a violenței, consumului de tutun, alcool și droguri printre tinerii veniți la centrele de agrement din Eforie Sud.

Scopul activităţilor este creşterea nivelul de informare, educare şi conştientizare a tinerilor cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi a dispariţiilor acestora, traficului de persoane cât și prevenirea riscurilor asociate consumului de substanțe interzise.

În acest context, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu lucrători din cadrul A.N.I.T.P. Constanța, au inițiat activități educative pe linia prevenirii traficului de persoane, sens în care le-au oferit adolescenților materiale cu sfaturi privitoare la evitarea exploatării și abuzului din mediul online.

În aceeași zi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, acționând pentru creșterea gradului de siguranță personală, a bunurilor și valorilor turiștilor din unitățile de cazare din stațiunea Mamaia.

Activitatea a constat atât în instruirea personalului hotelier, cât și a turiștilor, în vederea adoptării unor măsuri de siguranță în ceea ce privește combaterea infracțiunilor de furt din camerele de hotel.

Acțiunile fac parte din Proiectul Vacanță în siguranță – fără droguri!, Programul local Litoral 2019 și Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.


Mandat european de arestare, pus în executare

Poliţişti de investigaţii criminale din Constanța au depistat o femeie care era urmărită internaţional pentru comiterea unor fapte comise în Franța. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 21 august a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat o femeie de 38 de ani, din Constanța, pe numele căreia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile franceze.

Cea în cauză a fost dată în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracțiuni de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la furt calificat și trafic de persoane.

Pentru depistarea acesteia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdusă în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Prins cu „alba -neagra” în stațiunea Costinești

La data de 21 august a.c., în jurul orei 22.10, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti au depistat în flagrant delict, în zona falezei din staţiunea Costineşti, un bărbat, de 30 de ani, din București, bănuit de comiterea infracțiunii de organizare de jocuri clandestine, ale căror rezultate pot fi influențate prin dexteritatea mânuitorului.

Bărbatul în cauză a fost depistat în timp ce organiza un joc de noroc, denumit ,,alba – neagră”, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizare de jocuri clandestine.

Infracțiuni constatate de polițiștii rutieri

La data de 21 august a.c., în jurul orei 13.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Seimenii Mici, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe raza orașului Cernavodă, fiind sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test, rezultatul a fost pozitiv (cannabis).

La data de 21 august a.c.,  în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un tânăr, de 19 ani, din localitatea Mereni, județul Constanța, care a condus un autoturism, în municipiul Constanța, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

La data de 21 august a.c.,  în jurul orei 22.50, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție au depistat o femeie, de 28 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Nicolae Filimon din municipiu, având plăcuțele cu numerele de înmatriculare expirate.

La data de 22 august a.c.,  în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Poliţiei staţiunii  Neptun au depistat un tânăr, de 19 ani, din Mangalia, care a condus un autoturism, pe raza stațiunii Neptun, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 22 august a.c.,  în jurul orei 03.50, polițiști din cadrul Poliţiei orașului Ovidiu au depistat un bărbat, de 47 de ani, din județul Suceava, care a condus un autoturism, pe strada Națională din Ovidiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale.


Mangalia News, 24.08.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply