Viaţa în centrul istoric al Constanţei, un haos: „Îţi bubuia inima-n piept când treceai p-acolo“. Primar: „V-au crescut preţurile la case, de ce vă plângeţi?“

0
918

farmec.ro
carturesti.ro%20

Viaţa în centrul istoric al Constanţei, un haos: „Îţi bubuia inima-n piept când treceai p-acolo“. Primar: „V-au crescut preţurile la case, de ce vă plângeţi?“

Locuitorii centrului istoric al Constanţei vor să ceară primăriei închiderea Pieţei Ovidiu pentru a nu mai permite evenimente de stadion, care implică trafic greu, scene şi boxe uriaşe, cu decibeli şi vibraţii ce ameninţă securitatea clădirilor de patrimoniu, care abia mai stau în picioare.

„La ultimul festival, scena a fost mai mare decât Muzeul de Istorie şi Arheologie Naţională. Zgomotul a fost infernal, duduiau pereţii. Îţi bubuia inima în piept, când treceai pe-acolo“, s-au plâns oamenii.

Rezidenţi, antreprenori, arhitecţi, preoţi, sociologi, istorici, s-au strâns marţi seara în curtea hotelului Intim, hotel care în weekend a fost în conflict deschis cu Biserica Catolică, de care este lipit. Două seri la rând, muzica DJ-ilor de la Intim a fost concurată de clopotele basilicii, trase încontinuu ore în şir, pentru a acoperi sonorul de la platane. Vecinii înnebuniţi de zgomot au chemat Poliţia, care a amendat hotelul.

„Trebuie să ne hotărâm ce vrem pentru această zonă: turişti şi venituri pentru comunitate sau linişte şi să nu se întâmple nimic. Zona este animată şi e bine. Dar trebuie să se respecte limitele de zgomot, trebuie să fie făcute parcări, să fie regândite accesul şi ieşirea din peninsulă, iar peninsula să fie igienizată, inclusiv de cei care locuiesc abuziv aici“, au arătat participanţii la discuţii veniţi la apelul Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/pwl3sh



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply