IPJ Constanța: Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni, Ordine de protecție provizorii, Infracțiuni rutiere constatate, Furturi, Activități preventive

0
922

IPJ Constanța: Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni, Ordine de protecție provizorii, Infracțiuni rutiere constatate, Furturi, Activități preventive.

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 3 august a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

La data de 3 august a.c., polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Cernavodă, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat. Bărbatul în cauză a fost escortat și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii Secției 2

La data de 3 august a.c., în jurul orei 21.45, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 38 de ani, din municipiul Constanța, despre producerea unui scandal la domiciliul său.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, concubinul femeii în cauză, care ar fi agresat-o fizic pe aceasta, creându-i astfel o stare de temere.

Polițiștii constănțeni au emis un ordin de protecție provizoriu, conform procedurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri

La data de 4 august a.c., în jurul orei 07.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Constanța, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului, fiind sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive, în aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul DrugTest, polițiștii au stabilit că barbatul se afla sub influența substanțelor interzise, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis și amfetamină.

Polițiștii rutieri au stabilit că bărbatul a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Activități preventive la Eforie

La data de 2 august a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți ai Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Constanța și cei ai Direcției Județene pentru Sport  și Tineret, au desfășurat activităţi informativ – preventive printre elevii care au ales să-și petreacă vacanța în cadrul centrelor de agrement New Paradise Eforie Sud și Luminița Eforie Nord.

În acest context, polițiștii au discutat cu elevii despre formele de manifestare a comportamentelor delincvente în rândul minorilor, dar și despre implicațiile legale, sociale și de sănătate asociate consumului de tutun, alcool și droguri.

Scopul activităţilor desfășurate este creşterea nivelul de informare, educare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor în referire la prevenirea delincvenţei juvenile, victimizării minorilor şi a dispariţiilor acestora, prevenirea manifestărilor violente în rândul minorilor asociate consumului de alcool sau substanțe interzise.

Activitățile fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor și a Proiectului „Vacanță în siguranță – fără droguri!”.


Bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, reținuți de poliţiştii din Mamaia

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de tâlhărie, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au identificat doi bărbați, în vârstă de 45, respectiv 47 de ani, ambii din județul Constanța, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 4 august a.c., în jurul orei 22.30, persoane necunoscute ar fi smuls telefonul mobil unui bărbat, în vârstă de 58 de ani, din județul Dolj, în timp ce acesta se afla pe raza stațiunii Mamaia.

La scurt timp de la apelul 112, prin mobilizarea a patru patrule auto și a două patrule pedestre, persoanele în cauză au fost depistate în incinta unei clădiri dezafectate din stațiunea Mamaia. Polițiștii constănțeni i-au reținut pe cei doi bărbați pentru 24 de ore.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La data de 4 august a.c., în jurul orei 16.45, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 56 de ani, din aceeași localitate, despre producerea unui scandal la domiciliul său.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, soțul femeii în cauză, care ar fi amenințat-o cu acte de violență și ar fi agresat-o fizic pe aceasta. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, conform procedurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 4 august a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Biroului de poliție Vama Veche – 2 Mai au depistat un tânăr, în vârstă de 18 ani, din județul Ilfov, care ar fi condus un autoturism, în aceeași localitate, fără a poseda permis de conducere.

La data de 4 august a.c., în jurul orei 16.20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Ostrov au depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

La data de 4 august a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din localitatea Pecineaga, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Albești din județul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, unde acesta a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 4 august a.c., în jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Plopeni, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 4 august a.c., în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din localitatea Hârșova, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Soveja din municipu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 5 august a.c., în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au depistat un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Constanța, în timp ce  conducea un autoturism, pe strada Tineretului din aceeași localitate, fără a poseda permis de conducere. În cauze, au fost întocmite dosare penale.


Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La data de 6 august a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați de către un tânăr, de 18 ani, din Constanța, despre producerea unui scandal la domiciliul său.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 48 de ani, tatăl tânărului în cauză, care l-ar fi amenințat pe acesta, cât și pe soția sa, de 46 de ani, cu acte de violență. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, conform procedurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 5 august a.c., în jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Poarta Albă, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Cernavodă, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

La data de 5 august a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au depistat un bărbat, de 49 de ani, din județul Tulcea, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza stațiunii Neptun, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că pasagerul din dreapta, un bărbat, de 46 de ani, din localitatea 23 August, este proprietarul autoturismului în cauză și i-ar fi încredințat cu bună știință conducătorului auto vehiculul neînmatriculat, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal.

La data de 5 august a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat o tânără, de 18 ani, din localitatea Comana, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității General Scărișoreanu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 6 august a.c., în jurul orei 01.15, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Râmnicu de Jos, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism în aceeași localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauze, au fost întocmite dosare penale.


Mangalia News, 08.08.2019. (Comunicate IPJ Constanța).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply