PODUL SUSPENDAT DE LA BRAILA. FILMARE IN PREMIERA CU DRONA [Foto/VIDEO]

0
1886
carturesti.ro%20

Prima filmare completă din dronă, cu lucrările la podul suspendat de la Brăila și drumul de legătură cu DN2B (Centura Brăila). Contractul de 2 miliarde de lei fără TVA a fost semnat în 15.01.2018, cu asocierea Astaldi-IHI Infrastructure. Podul are o lungime totală de 1974 de metri, din care 1,12 km deschiderea centrală. Va fi unul dintre cele mai mari poduri suspendate din Europa.

Premieră API: prima filmare completă din dronă cu podul suspendat de la Brăila, inclusiv cu drumul de legătură spre Centura Brăila. Vedeți cadrele aeriene, inclusiv explicații, cifre și detalii tehnice aici: 

Constructorul (Astaldi) muncește la incintele celor doi piloni (vor avea 192 metri înălțime) precum și la blocurile de ancoraj de pe ambele maluri. Din păcate, problemele birocratice sunt departe de rezolvare, așa cum v-am tot povestit.

Deși contractul a fost semnat în 15.01.2018, nici până astăzi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a reușit să finalizeze licitațiile pentru relocarea utilităților, realizarea documentațiilor cadastrale necesare exproprierii terenurilor, verificarea proiectului tehnic și supervizarea execuției podului.

Au fost deja anulate două licitații aferente relocării rețelelor electrice, două la mutarea rețelelor de gaze și încă una pentru verificarea proiectului tehnic (deja aprobat, pe baza căruia se lucrează în teren).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Toate aceste proceduri blocate sau anulate fac imposibilă emiterea autorizațiilor de construire și continuarea lucrărilor pe cei 22 de km de drumuri care vor conecta podul propriu-zis de infrastructura existentă în zona Brăila, respectiv pe malul estic (Jijila, spre Tulcea și Smârdan, în direcția Constanța).

Dacă nu se încheie în timp util problemele birocratice, în câțiva ani riscăm să avem un nou muzeu de infrastructură rutieră: un pod peste Dunăre de sute de milioane de euro, nelegat de șoselele din jur.

Cerem noului Director General CNAIR, Sorin Scarlat, să demonstreze mai multă responsabilitate decât predecesorii săi și să demită toate persoanele vinovate de “performanțele” în licitațiile amintite mai sus și să pună în locul lor profesioniști competenți. (Asociația Pro Infrastructură).


Mangalia News, 05.08.2019. (sursa: Asociația Pro Infrastructură).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply