Cristian Hagi: E timpul să plecăm și noi din țara asta…

0
1184

Cristian Hagi: E timpul să plecăm și noi din țara asta…

O fată este violată și ucisă chiar lângă polițiștii care așteptau să se crape de ziuă, ca să poată interveni. Citesc în presă că îi auzeau țipetele și stăteau pur și simplu. Păi, dacă erau oameni, nu polițiști, oameni, nu animale, spărgeau naibii ușa, cu toate riscurile de rigoare. I-ar fi condamnat colegii lor? Și ce dacă, ar fi salvat o viață.

E timpul să plecăm din țara asta, pentru că statul român nu mai este un stat în adevăratul sens al cuvântului.

Un stat oferă locuitorilor săi infrastructură și servicii decente. Recent, un studiu arăta că mulți din cei aproape 10 milioane de români care au plecat în străinătate au făcut-o din cauza infrastructurii de la noi. Și pentru bani, desigur, dar nu numai pentru asta. România nu ne poate oferi autostrăzi, trenuri care să circule decent, posibilitate de a călători sigur și repede între orașe. Nu ne oferă un sistem medical în care să avem încredere, deși medicii au ajuns la salarii brute de peste 40.000 de lei pe lună. Nu ne oferă o poliție în care să avem încredere nu că găsește hoțul care ne sparge casa, ci că ne salvează copiii din ghearele morții, atunci când este în puterea lor să o facă.

E timpul să plecăm din țara asta în care regulile sunt făcute numai pentru proști, în care șmecherii văd concerte gratis, pentru că au acces pe liste speciale în curtea Palatului Parlamentului. Din țara învinsă de un sistem politic ce a promovat cvasi-idioți în funcții, care a creat un aparat bugetar enorm, populat cu pile și relații. Există instituții în care toți angajații sunt pila cuiva, în care se taie frunză la câini. Nu-mi imaginez cum poți sta opt ore într-un birou fără să faci aproape nimic, dar se pare că mulți vor asta.

E timpul să plecăm din țara asta în care primarii CER pensii speciale, ca să li se redea demnitatea, spun ei, bieți contabili care s-au cățărat în funcții din care nimeni nu-i mai dă joc. Din țara în care, în anul 2019, un primar îi întreabă pe oameni dacă vor cumva canalizare sau preferă să-și facă nevoile în fosă. Întâmplător, fratele are firmă de strâns rahatul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

E timpul să plecăm din țara asta. Să rămână a lor, să vedem cum o s-o conducă ei, cine naiba le mai dă pensii speciale, cine din privat mai muncește 12 ore pe zi, pentru ca ei să frece menta în birouri.

E timpul…

Cristian Hagi, 26.07.2019. (Mai mult, în ct100.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply